Arsenal met tester Christanval

Kristof Blomme

Arsenal speelde de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen op het veld van Barnet. Daar werd verdediger Philippe Christanval overigens getest.

Christanval was einde contract bij Marseille en kreeg geen verlenging aangeboden. Hij komt nu een week testen bij Arsenal. Hij speelde enkele jaren geleden nog voor Barcelona en heeft 7 caps achter zijn naam staan. De Fransman is wel redelijk blessuregevoelig.

Arsenal won de match bij Barnet met 1-4. Nieuweling Hleb maakte een droomdebuut. De Wit-Rus, die overkwam van Stuttgart, scoorde al na twee minuten met een schot. Op het kwartier verdubbelden de Londenaars de score via een strafschop van Henry. Voor rust werd het zelfs nog 0-4. Eerst scoorde Bergkamp, daarna was het Justin Hotye die van dichtbij kon afwerken. In de tweede helft kon Barnet nog iets terugdoen. Sinclair milderde een kwartier voor tijd tot 1-4. De eerste match zonder Vieira werd dus gewonnen, al kan Barnet natuurlijk niet als grote test aanzien worden.

Arsenal: Howard (Mannone 45), Hotye, Christanval, Cygan (Connolly 45), Lauren (Eboué 45), Reyes (Stokes 45), Hleb (Bendtner 67), Flamini (Muamba 67), Henry (Lupoli 45), Bergkamp (Bentley 45), Pires (Gilbert 67).