Lille te groot voor Zulte-Waregem

Anthony Van der Planken

Zulte-Waregem verloor woensdagavond nipt van de Franse vice-kampioen Lille. De neo-eersteklasser ging thuis 1-2 de boot in.

Zulte-Waregem, dat startte met een 3-5-2, probeerde wel mooi voetbal te brengen, maar het was vooral Lille dat het spel bepaalde. Waregem was dan wel enkele keren gevaarlijk via D'Hollander, het waren toch de Fransen die de grootste kansen kregen. Na een halfuur resulteerde dat in een doelpunt. Peter Omdewingie – ex- La Louvière – was de doelpuntenmaker van dienst. Boymer was niet veel later dicht bij de verdubbeling. Ook de thuisploeg kwam nog dicht bij een doelpunt. Nathan D'Haemers kreeg de bal aangespeeld en had maar binnen te schieten, maar hij trapte onbegrijpelijk genoeg pal op doelman Sylva.

In de eerste minuut na de pauze kreeg Zulte-Waregem een dot van een kans op de gelijkmaker. Breleur werd gehaakt in de zestien en kreeg bijgevolg een strafschop. Breleur zette zichzelf achter de bal, maar aarzelde te veel en trapte uiteindelijk op de lat. Toch putte Zulte-Waregem moed en vertrouwen uit die penalty. De thuisploeg begon plots de betere kansen te creëren. Sergeant, D'Haemers en Wiggers konden echter niet afwerken. Uiteindelijk was het Lille dat enkele minuten voor het einde de 0-2 scoorde via Moussilou. In blessuretijd kreeg Zulte-Waregem nog een penalty na een fout op Wiggers. Sergeant zette die perfect om, wat de eindstand op 1-2 bracht.

Opstelling SV Zulte-Waregem:
Merlier, Minne, Van Nieuwenhuyze, Matthys (46' Wiggers), Sergeant, Verschuere (57' Veldeman), Meert (46' Leleu), D'Hollander (46' Breleur), De Brul, D'Haemers en Vermast.

Opstelling Lille OSC:
Sylva, Debuchy, Taularidis, Schmitz, Gygax, Boymer, Odemwignie, Makoun, Tafforeau, Chalme en Lichtsteiner.

Doelpunten SV Zulte-Waregem – Lille OSC:
32' Odemwingie (0-1)
88' Moussilou (0-2)
91' Sergeant (1-2, pen.)