Antwerp maar gelijk

Dirk Pieters

Voor de 5de keer op rij speelde Antwerp een vriendenwedstrijd in en tegen KFC Antonia.

De vorige 4 keer won Antwerp steeds vrij gemakkelijk en nog geen enkele keer kon de thuisploeg scoren tegen de rood-witte.

Antwerp begon de partij heel rustig maar had wel vanaf het begin het meeste balbezit. De thuisploeg moest terugplooien maar dit leverde helemaal geen grote kansen op voor de bezoekers.
Na 20 minuten was het dan toch raak. David De Donder maakte zijn eerste doelpunt voor Antwerp. Van Den Driessche (emmen) speelde zijn eerste minuten als tester voor Antwerp maar kwam in de eerste helft niet al te veel in het stuk voor.
Nadien was er weinig of niets te melden en zo gingen ze rusten met een flauwe 0-1 stand.

Regi Van Acker wisselde bij de rust Federow en De Donder, maar de 2de helft was zowaar nog slechter voor de bezoekers.  Antonia kwam zelfs op gelijke hoogte en maakte zo hun eerste goal in 5 jaar tegen de RAFC.
Antwerp kwam onmiddellijk na de gelijkmaker terug op voorsprong via Kevin Janssen.  Van Acker bleef wisselen en bracht zoals gewoonlijk ook de overige jeugdspelers in.
Dit hielp niet en Antwerp bleef sukkelen, in de 70ste minuut werd het zelfs nog 2-2 na een strafschop voor Antonia.

2-2 was de einduitslag en daar mag Antwerp alles behalve tevreden mee zijn. Er is nog veel werk aan de winkel voor Van Acker, dat zagen ook de 600tal Antwerpsupporters die aanwezig waren. De zoektocht naar enkele versterkingen blijft verder gaan. Het was duidelijk dat Antwerp zonder sterkhouders Van Mieghem, Lavan een heel ander Antwerp was.
Als ze op dit niveau blijven spelen, zal het in de galawedstrijd een heel slecht figuur slaan.

R.Antwerp F.C.
Willock, Tomsin (Govaerts), Willmsen, Verbiest (Van Passel), Cisse (Schoeters), Janssen, Verjans (Baert), Federow (Vervecken), Claessen, Van Den Driessche, De Donder (De Witte)

Doelpunten
8’    0-1 David De Donder
50’ 1-1  ???
51’ 1-2  Kevin Janssen
73’ 2-2  ??? (Strafschop)