MEDIAWEEK: de week van 20 tot 26 juli

Niels Hendriks
| 0 reacties
MEDIAWEEK: de week van 20 tot 26 juli
Foto: © SC

Woensdag 20/7

Dat Walter Baseggio een restaurant heeft, weten we sinds erevoorzitter Constant Vanden Stock er zich druk over maakte: “Toen Enzo Scifo zijn restaurant opende, was het ook gedaan met zijn carrière.” Maar wat vindt Walt daar eigenlijk van, wil La Dernière Heure weten. “Dat ik me te veel zou bezighouden met mijn zaken in Clabecq, klopt niet. Ik heb enkel die gebouwen gekocht, ik werk daar niet. Ik krijg veel vriendschap van die mensen en vriendschap is heel belangrijk voor een voetbalspeler. Ik zorg voor werk voor de mensen van Clabecq en probeer sfeer te creëren. Nee, echt, ik heb een gerust geweten.”

Incident tijdens de persvoorstelling van Standard Luik. Sergio Conceicao deelt een klap uit naar ex-RTBF-journalist, en nu Belgacom TV-reporter Marc Delire. De Portugees kan niet verkroppen dat Delire hem uit zijn droomelftal heeft gezwierd. Vooral de reden voor zijn verbanning, zit Conceicao hoog. Delire vindt dat de Standard-kapitein zich tegenover scheidsrechters en tegenstanders vervelend gedraagt. Standard bood intussen haar excuses aan, Conceicao voorlopig nog niet. Delire stuurde een brief naar Sclessin met de mededeling dat hij dit gedrag onaanvaardbaar vindt, maar dat de zaak hiermee gesloten is.
Delire zorgde halverwege juli zelf voor ophef door de RTBF te verlaten voor Belgacom Tv. Nadat de Waalse openbare omroep de rechten voor de Jupiler League en de wedstrijden van de Rode Ruivels verloor, koos Delire niet alleen voor het geld, maar ook voor zijn liefde voor het vaderlandse voetbal. Een beetje zoals Bart Raes dus.  

Donderdag 21/7

Wesley Sonck is nog eens terug in het Fenixtadion. Met zijn Duitse werkgever Borussia Mönchengladbach speelt hij vriendschappelijk tegen Racing Genk. 14.000 fans zien hem twee keer scoren tegen Jan Moons. Maar hij blijft nadien braaf in z’n uitspraken. “Ik ga vanavond zeker geen basisplaats opeisen. Het belangrijkste is dat ik nu stilaan fit geraak.” Zo denkt Aimé er ook over!
Guus Hiddink gaat niet alleen Timmy Simons en PSV trainen, maar neemt ook de uitdaging aan om de Australische nationale ploeg naar het WK in Duitsland te leiden. Hij volgt Frank Farina op, die na de magere prestaties op de Confederatiebeker zijn ontslag indiende. Als Australië zich plaatst voor Duitsland, dan heeft Hiddink beloofd de Socceroos ook daar te coachen. 

Vrijdag 22/7

Geen Sport/Voetbal Magazine deze week en daar wil een ander mannenblad op inspelen. Ché zet in de reeks Bekers van België Vanessa Hoefkens op zijn cover. En geeft u 15 romantische voetbal/citytrips, onder het motto: Wij shotten, zij shoppen. Eentje ontbreekt wel: een reisje naar Stoke City, de nieuwe club van Carl Hoefkens
Op de forums van Stoke City hebben ze intussen ook meer interesse gekregen voor Vanessa dan voor de speler Carl. De fans bestoken elkaar met internetlinks naar de Belgische babe. Vooral de site van P-magazine en www.tietenforum.com worden de jongste dagen belaagd door Engelsen. De commentaren liegen er niet om. Vertalen hoeft in dit geval niet: If that face gets him a girlfriend like the one he's got then it certainly works for him! Of: If she's as crap in the kitchen as she looks she must be a minx in the bedroom! Wat zou ik graag die eerste match willen zien met Vanessa op de tribune! 

Zaterdag 23/7

Brugse Metten. Een leuke galamatch tussen Club Brugge en Porto, waarin Jan Ceulemans in de tweede helft teruggrijpt naar het Sollied-systeem en waaruit hij concludeert: “De test is niet geslaagd.” Maar de Vlaamse sportjournalisten dwepen niet met de Caje vanavond, neen, Co Adriaanse is de ster van de avond. Op KanaalTwee willen ze weten waarom de Nederlandse coach niet voor Club Brugge of Anderlecht koos. “Ik heb ook gezien op de forums van beide ploegen dat de fans me wilden – tuurlijk Co – maar Porto heeft me gevraagd, Club of Anderlecht niet.” 
Op de persconferentie hangen Frank Raes en de andere persjongens op de eerste rijen aan de lippen van Co. De persmoderator vraagt wat Club Brugge nog nodig heeft om bij de Europese subtop te geraken? “Nou, laat ze eerst door de voorronde geraken en dan komen we elkaar misschien wel nog eens tegen”, ontwijkt de Nederlander de vraag. Verder praat hij de Vlaamse voetbalfan graag naar de mond: “We zullen hoge ogen gooien met deze beker op de persvoorstelling morgen in Porto” en “Ik heb een match van hoog niveau gezien.” Je zou het nog allemaal gaan geloven ook.
Opmerkelijk. Co beantwoordt de vragen van de Portugese media in het Engels. Kan hij misschien wel wat leren van Mark Van Bommel, die na zijn debuut bij Barcelona de Spaanse journalisten in hun landstaal te woord staat. Zijn verklaring: “Het klopt dat ik mezelf een week lang heb laten opsluiten in een klooster met Spaanse nonnen om een begin te maken met het leren van de taal. Het was een ideale plek om me te concentreren op m'n eerste Spaanse woorden.” Moet ik nog zeggen dat de Spaanse pers smolt?
AA Gent verliest in Valencia de terugwedstrijd van de Intertotobeker met 2-0. Patrick Kluivert scoort een mooie, maar volgens Georges Leekens te vermijden goal. Patrick zelf was enthousiast over z’n doelpunt. “De goal was erg mooi, ik denk dat ik in mijn carrière nog nooit een goal zoals deze heb gemaakt”, verrast Kluivert op de website van  Voetbal International. “Ik ben erg gelukkig met mijn debuut. Maar het belangrijkste is dat we hebben gewonnen.”
Een uitsmijter in Het Nieuwsblad, waar aandacht besteed wordt aan Dirk Bikkembergs, die een Italiaanse amateurvoetbalploeg gekocht heeft en zal kleden. Il Bikkembergs Fossombrone of FC Bikkembergs. Was Björn Dewilde niet op zoek naar een club? 

Maandag 25/7

Inter Milaan gaat dan toch naar Engeland op stage. Eerder had Inter laten weten niet naar Engeland te willen afzakken na de terreur in Londen. Maar nadat de Londense burgemeester dat de Italianen in de Engelse tabloids erg kwalijk nam en dat “toegeven aan de terreur” noemde, stapt de ploeg van Roberto Mancini in Verona toch braafjes op het vliegtuig om op het eiland oefenmatchen te gaan spelen tegen Leicester, Crystal Palace, Norwich en Portsmouth.

Morgenavond speelt Anderlecht tegen PFC Neftchi. De delegatie uit Azerbeidzjan maakt kennis met het kille weer in Brussel. Over iets anders willen ze het trouwens niet hebben met de Belgische pers. “Het is hier koud, het regent en je hebt drie uur vertraging om er te komen”, lacht coach Aghasalim. Over Anderlecht weet hij niks. Hij zag ze zelfs nog nooit aan het werk. Mysteries waar de Belgische media een hekel aan hebben.
 
Problemen met de visums bij Club Brugge. De Kroaten Butina, Balaban en Leko vertrekken niet mee op oefenstage naar Engeland, niet uit schrik voor terroristische aanslagen, wel omdat hun visums niet in orde zijn. Net nu bekend wordt dat in Londen de Braziliaan Jean Charles de Menezes acht kogels door het hoofd kreeg, nadat hij vluchtte omdat hij geen visum had…
’s Avonds laat maakt de VTM trots bekend dat Luc Alloo een exclusiviteitscontract heeft afgesloten met de commerciële zender. Na omzwervingen bij Eén en VT4, komt hij terug naar de zender waar hij ooit Sterren en Kometen voor maakte. Luc steekt z’n ambities voor het WK 2006 niet onder stoelen of banken. Voetbaldier Alloo doet dat met de volgende uitspraken: “Als je weet dat een tandem als Erik Gerets/Jan Ceulemans –in het geval van VTM Jan Segers/Bert Geenen– een ploeg leidt, dan is het verdomd moeilijk om niet bij hen te gaan voetballen.” En: “Mocht een Zuid-Afrikaanse zender me vorige week gebeld hebben met het voorstel om daar vijf jaar samen met Jan Wauters de competitie te volgen, ik was meteen vertrokken.” 

Dinsdag 26/7

Vanavond dus de eerste belangrijke match voor Anderlecht van het seizoen. Het is ook uitkijken naar de Turkse spits Serhat Akin. Hij heeft het in de Gazet van Antwerpen over een vriendenploeg. “Fenerbahçe heeft meer vedetten maar dat wil niet zeggen dat ze beter zijn. Anderlecht speelde vorige week toch 2-2 tegen hen. Anderlecht is meer een vriendenploeg in vergelijking met Fenerbahçe. De spelers lachen, maken grappen, hangen aan elkaar. Nooit meegemaakt. Zo’n teambuildingsstage in De Panne, dat is in Turkije ondenkbaar. Mede daardoor lijkt het alsof ik al drie jaar hier speel.” Wie zegt daar dat Club Brugge een vriendenploeg is en Anderlecht een team vol individuen en vedetten?
Racing Genk heeft een nieuwe website (www.krcgenk.be) en ze mogen er meteen goed nieuws op melden. Koen Daerden blijft bij Racing Genk, Feyenoord en Wolfsburg boden niet hoog genoeg. Bij de aanvang van het nieuwe voetbalseizoen is het altijd eens leuk om te zien of de websites van de eersteklassers up-to-date zijn en of er vernieuwingen zijn doorgevoerd. Blijkt alleen Brussels (www.fcmbs.be) nog niet online te zijn: “Wegens interne redenen zal de site tijdelijk offline zijn.” Lazen we niet dat voorzitter Johan Vermeersch met Stoica bezig is en wil hij al het geld misschien pompen in de Roemeen? 
Het Belang van Limburg en Gazet van Antwerpen menen uit een enquête te weten dat de belangstelling voor de digitale zender Belgacom TV erg klein is, en dat amper twee weken voor de start van de Belgische voetbalcompetitie. “De cijfers zijn eigenlijk goed nieuws'', verrast Belgacom-woordvoerder Jan Margot. “Vergeet niet dat we op 28 juni begonnen zijn met nul procent. We komen van nergens als het over tv gaat.” Nochtans doet vooral de hoge prijs de ondervraagden de neus ophalen. 

Oh ja, en Björn Dewilde heeft een ploeg: KVC Westerlo.

auteur: Jan de Jong
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties