Roeselare - Hopen op het collectief

Jan Martynowski
| 0 reacties
Roeselare - Hopen op het collectief
Foto: © SC

Voor de Westvlamingen belooft het eerste seizoen in de Jupiler League niet van de poes te worden. Het behoud veilig stellen lijkt eerder op karakter dan op kwaliteit te moeten gebeuren.

Vorig seizoen

In Roeselare was het feest. De club won de eindronde, en zette zo een mooi punt achter een sterke tweede ronde. Dit jaar wacht voor het eerst het avontuur van eerste klasse. Zijn de Westvlamingen gewapend om dat avontuur minstens een jaar door te trekken? Wie naar de inkomende spelers kijkt, leert alvast dat de ambitie bestaat. En ook de nieuwe tribune wordt niet voor niets opgetrokken.

Transfers

Met Bjorn de Coninck en Koen de Vleeschauwer haalde Roeselare enkele spelers met naam. Ook Eloi toonde bij La Louvière dat hij de netten kan vinden. Het vertrek van Lavan lijkt wel een verzwakking, maar Daan Vaessen moet dat verlies probleemloos op kunnen vangen.

Seizoen 2005-2006

In doel staat doelman Sierens, ex-Lokeren. Een betrouwbare doelman, zonder meer. Achteraan trok de neo-eersteklasser Daan Vaessen aan. Die is nog jong, maar heeft toch al wat ervaring opgedaan bij Genk. Daarnaast kwam Björn de Coninck (AA Gent) de rangen versterken. Langs de andere kant vertrok een talentvolle verdediger als Lavan naar Antwerp.
Voor het middenveld trok Roeselare de grootste naam aan. De Vleeschauwer liet Moeskroen voor wat het was en komt stofzuiger spelen op Schiervelde. Ook Hermans, geleend van Club Brugge, is zeker een kwaliteitsinjectie. Maar laten we niet vergeten dat Roeselare Bas Vervaeke (foto)al een sterke rechterflank heeft lopen, die vorig seizoen al. Geen grote naam, maar ook ontzettend belangrijk voor de ploeg: Frederic Vanderbiest (foto). De aanjager, het hart van de ploeg.

In de aanval zullen waarschijnlijk Dufoor (sterk bij Waasland) en Eloi (La Louvière) het moeten waarmaken. Toch lijkt de aanval het zwakste punt van de Westvlamingen, al moet gezgd dat Eloi al toonde de netten te kunnen vinden.

In de oefencampagne presteerde Roeselare wisselvallig. Het raakte niet voorbij gouwgenoot Oostende, maar speelde langs de andere kant gelijk tegen Fc Arges uit Roemenië. STVV en Antwerp weten dat dat niet zo vanzelfsprekend is. 

Prognose

Al bij al lijkt de kersvers eersteklasser tekort te komen voor eerste. Willen de troepen van Dennis van Wijk het behoud verzekeren, dan zal dat eerder op karakter dan op kwaliteit moeten gebeuren. Maar met de vechtlust die in de  ploeg schuilt kan het veel andere teams wel eens het vuur aan de schenen leggen.

Beste aankoop: Koen de Vleeschauwer
Grootste verlies: Sam Lavan
Prognose: degradatiekandidaat

Ploegfiche
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties