STVV haalt topper binnen

Mario Lelievre
| 0 reacties
STVV haalt topper binnen
Foto: © SC

Ilija Stolica landde gisteren op Zaventem en zette vandaag al zijn handtekeking onder een contract van STVV. Hiermee wordt hij officieel kanarie voor de komende 2 seizoenen met optie. Met Ilija haalt STVV de langbeloofde topper binnen.

Vrijdag zal hij tegen Celta de Vigo zijn debuut maken op Staaien. Ilija is geboren in Banja Luka op 7 juli 1979. Hij doorliep de jeugdrangen van FK Zemun Belgrado. In 1999, op 20-jarige leeftijd, vertrok hij naar het Spaanse Lleida. Stolica keerde na één seizoen naar zijn moederland terug en ging aan de slag bij Partizan Belgrado. 

In 2003 tekende hij voor de Oekraïense topclub Metalurg Donetsk. In zijn eerste seizoen scoorde hij op het Europese strijdfront tegen Club Brugge. Vorig seizoen scoorde hij in de voorronde van de Champions League twee keer tegen Tiraspor. Metalurg was in de volgende ronde kansloos tegen Lazio Roma. Na de winterstop keerde Stolica terug naar Belgrado (OFK). Hij nam nog zes treffers voor zijn rekening. OFK Belgrado eindigde op de vierde plaats. Ilija is 1,86 meter en weegt 78 kilogram.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties