Berchem kegelt Boom uit beker

Steven Bologne

Vierdeklasser Berchem Sport heeft vanmiddag derdeklasser Rupel Boom uit de beker gewipt. De ambitieuze vierdeklasser won verdiend met 2-0 en gaat door naar de volgende ronde.

De partij begon goed voor Berchem. Het kon in de beginfase meteen dreigen via Tom Schipper en Stefan Delalieux. Wanneer Janssens een serieuze flater beging kregen de bezoekers de 0-1 op een schotel aangeboden, maar Van Styvoort liet de reuzekans liggen. Op het halfuur bereikt Tom Mewis aanvaller Schipper, die neemt de bal op de slof, de bal gaat naast.

Even later neemt Tom Schipper de bal aan aan de zestien en schiet op doel, doelman Engelborghs tikt uit de linkerhoek. Ondanks dat Rupel Boom wat veldoverwicht had in de eerste helft, kreeg Berchem wel de meeste de kansen. De beste kansen waren wel voor Boom, vlak voor de pauze laten de Steenbakkers nogmaals een reuzekans liggen. Op de counter gaat Verbeeck er met de bal en twee ploegmaats vandoor en komen tegen slechts één verdediger van Berchem, Frederik Janssens kegelt de bal uit de voeten van Verbeeck en weg kans. Rusten bij 0-0.

De ingevallen Bart Thys krijgt kort na de pauze meteen een mogelijkheid, doelman Deckers werkt in hoekschop. Van dan af was het vet van de soep bij Boom, Berchem nam het heft in handen en drukte de bezoekers op eigen helft. Tom De Jonghe kopt net naast de kruising, Peytier zag zijn schot door een geblesseerde speler nog bijna in doel gedevieerd worden en Tom Schipper kopt in de handen van doelman Engelborghs. Kansen genoeg voor Berchem, een doelpunt kon dan ook niet uitblijven. Op het halfuur krijgt Van de Zande de bal aangespeeld en die knalt onhoudbaar voorbij de goalie; 1-0. Boom schiet wakker en wil naar voor, maar telkens stuiten ze op een goede organisatie van Berchem.

Tien minuten voor tijd verdubbelt Berchem zijn voorsprong. Werner Van de Zande, opnieuw hij, dient de Steenbakkers het nekschot toe. Een heerlijke treffer na een knappe voorbereidende actie van Mewis. Uitblinker Tom Mewis kreeg vlak voor affluiten nog de kans op de 3-0, maar hij schoot over. Berchem bekert verdiend verder na een boeiende partij.

Doelpunten: '73 en '80  1-0 en 2-0  Werner Van de Zande
Geel: Achbari (Boom) en Embrechts, Kanu en Delalieux (Berchem)

Berchem: Deckers, De Jonghe, Janssens, Sukama, Schipper ('87 Van de Poel), Embrechts, Van de Zande ('89 Snoeck), Mewis, Kanu, Delalieux en Peytier ('82 Van Aelst)
Rupel Boom: Engelborghs, De Doncker, Laevaert, Verbeeck, Peeters ('78 Van Reeth), Ronge, Bousba, Van Styvoort, Achbari, Verdijck en Van Beneden ('45 Thys)