Owen heeft de knoop doorgehakt

Yves Dekoning
| 0 reacties
Owen heeft de knoop doorgehakt
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Na maandenlange speculaties en onderhandelingen heeft Michael Owen dan toch een nieuwe club gevonden. Newcastle United zal uiteindelijk aan het langste eind trekken.

Michael Owen was aanvaller op overschot bij Real Madrid en mocht opkrassen. De 25-jarige goalgetter zal op dinsdag de medische keuring ondergaan en dan zijn handtekening neerpennen onder een contract voor vier seizoenen. Newcastle zou een kleine 25 miljoen euro betalen voor de Engelse international. Hij moet bij de Magpies de opvolger van Alan Shearer worden als boegbeeld van de ploeg. Newcastle bereikte eerder al een akkoord met Real Madrid en is uiterst opgetogen dat het Owen kon aantrekken. Ook Real doet hiermee een schitterende zaak aangezien het een jaar geleden amper twaalf miljoen euro moest ophoesten voor Owen. 

Ex-club Liverpool was de geliefkoosde bestemming van Owen, maar het werd snel duidelijk dat een terugkeer naar de Mighty Reds moeilijk werd. Rafael Benitez zag niets in de snelle aanvaller en het transferbudget van Liverpool is momenteel te laag. Maandag had Owen een gesprek op Anfield Road en toen werd snel duidelijk dat Newcastle de enige optie was. Ook andere topclubs toonden aanvankelijk hun interesse, maar moesten noodgedwongen afhaken omdat een overgang te moeilijk lag. =>





Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties