Tweede nederlaag voor België

Guillaume Belaey
| 0 reacties
Tweede nederlaag voor België
Foto: © SC

In de tweede WK-kwalificatiematch tegen Denemarken leed Belgie een tweede nederlaag op rij. Met exact dezelfde verliescijfers als in hun openingswedstrijd tegen Finland bogen moedige Rode Duivelinnen in Kopenhagen het hoofd. Volgens de Deense pers speelde vooral de Belgische doelvrouw Gave Van Poucke een indrukwekkende wedstrijd.
 
Alle doelpunten vielen tijdens de eerste helft. Daarin trof Merete Pedersen tweemaal raak en scoorde Anne Dot Eggers het derde doelpunt.
 
Denemarken moest nochtans een aantal vaste pionnen missen maar opende toch furieus via een trefkrachtige Pedersen (2x)  in het aanvangskwartier. Het derde doelpunt was het toetje op de taart na een combinatie Dorte Dalum –Johanna Rasmussen, die met een verre voorzet Eggers bereikte, die de 3-0 op het bord prikte. Anderzijds zou in het verder verloop de Belgische doelvrouw Gave Van Poucke met brio alle verdere Deense interventies in de kiem smoren.
 
Trouwens na de hervatting stokte het tempo en bleef Denemarken de wedstrijd controleren, zeer tot ongenoegen van hun bondscoach Pete Bonde. De Deense aanvalsters konden immers de Belgische defensie niet meer op het verkeerde been plaatsen. 

,,I am content with our first half, I think we played really well, but our second half was terrible!!',  was het commentaar over zijn team.
 
Door deze tweede zege op rij neemt Denemarken de leiding in Groep 3
 
Stand : 1. Denemarken 2 - 6; 2. Finland 2 - 6 ; 3. België 2 – 0 ; 4. Polen 2 – 0 ; Spanje 0 – 0
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties