Vanden Stock stelt zijn eisen

Dirk Pieters
| 0 reacties
Vanden Stock stelt zijn eisen
Foto: © SC

Roger Vanden Stock wil straks bondsvoorzitter Jan Peeters wel opvolgen. Begin deze week gaf Vanden Stock toe dat hij bereid is om die functie in te vullen, maar dan moeten zijn eisen wel ingelost worden. 
De plannen van Vanden Stock zijn duidelijk: een drastische hervorming van de competitie waarbij de eerste klasse tot veertien clubs wordt beperkt. De eerste acht spelen na de heenronde om de titel en de Europese tickets, terwijl de laatste acht voor het behoud strijden. Een soort van play-offsysteem dus. Als deze hervorming er niet komt, heeft zijn kandidatuur volgens Vanden Stock weinig zin.    

Indien hij de opvolger wordt van Jan Peeters heeft dit wel gevolgen voor zijn functie van voorzitter bij Anderlecht. Roger Vanden Stock moet het voorzitterschap in elk geval opgeven, maar zetelen in de raad van bestuur kan dan nog wel. Vanden Stock heeft zijn opvolger al in gedachten, maar er is nog geen naam vrijgegeven. Huidig manager Herman Van Holsbeeck mag waarschijnlijk wel rekenen op de rol van directeur-generaal.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties