Lange scoort terug twee keer

Thomas Dubois

Vrijdagavond hebben de reserven van Club Brugge met 4-1 gewonnen tegen Zulte Waregem. De doelpunten voor Club Brugge kwamen van Hermans, Van Tornhout en twee keer Rune Lange.

Club startte in zijn vertrouwde 4-3-3 opstelling met Yulu Matondo experimenteel als aanvallende middenvelder. De 17-jarige tester Williams startte op de rechtsbuiten. In de tweede helft wisselden Matondo en Williams van positie.

Club startte zeer sterk. Lange werd vrijgespeeld, maar besloot op doelman Van Ryckegem. Geen afstel want in de tweede minuut kon Hermans scoren. En dit via een mooie plaatsbal. Even later kapte zich mooi vrij, maar zijn poging werd van de lijn gehaald. Club speelde heel aanvallend maar kon de score voorlopig niet uitdiepen. Yulu Matondo en Gvozdenovic schoten voorlangs. De bezoekers kregen pas hun eerste kans na 20 minuten, Labeeuw werd vrijgespeeld, maar doelman Vonck pareerde secuur.

De 2-0 kwam twintig minuten voor rust tot stand toen tester Williams een gemeten voorzet richting Van Tornhout stuurde, die maar binnen te koppen had. Een kopbal van Williams werd even later van de lijn gehaald. Hij gaf alvast een goede indruk. Tien minuten na de rust werd de wedstrijd in een beslissende plooi gelegd toen Lange na een scrimmage voor doel de bal binnentrapte. Een typische Lange-goal. Zulte Waregem kon drie minuten later nog milderen via Van Wingen. Het kwam bijna op 3-2 via Ghijselinck, maar hij besloot voorlangs.

Enkele minuten later werd de eindstand vastgelegd. Lange draaide zich knap vrij in het strafschopgebied na een pass van Ernandes en trapte meteen zijn tweede van de avond binnen. Het is duidelijk dat Lange zijn scorend vermogen nog niet verloren heeft nadat hij maandag ook al drie keer scoorde voor de reserven. [AN]