Germinal Beerschot wint oefenpartij

Dirk Pieters

Germinal Beerschot kwam dit weekend niet in actie voor de Beker van België. De ploeg van Jos Daerden hield het bij een vriendschappelijke wedstrijd tegen Sporting West.

De thuisploeg, die bovenaan in derde klasse meedraait, was geen partij voor de ratten. Het was voor de aanwezige supporters 90 minuten lang eenrichtingsvoetbal. Germinal Beerschot won met 6-0 en dat zonder zijn drie belofteninternationals. In de eerste helft was de hoofdrol weggelegd voor Cephas Chimedza. De Zimbabwaan scoorde twee keer. Ook topschutter Dosunmu pikte zijn doelpuntje mee. Het laatste doelpunt in de eerste helft was voor Cvitanovic.

Ook in de tweede helft begon Germinal Beerschot goed. Zowel Dosunmu en Snoeckx scoorden in de eerste tien minuten. Daarna viel de wedstrijd wat stil. De score had nog kunnen oplopen, maar de bezoekers wrongen nog enkele kansen de nek om.