Analyse OHL struikelt, Zultse VV trappelt terplaatse

Guillaume Belaey
| 0 reacties
OHL struikelt, Zultse VV trappelt terplaatse
Foto: © SC

Net voor de winsterstop kende de top toch nog een kleine verschuiving. Door het nipte verlies van Oud-Heverlee Leuven en de winst van Stand. Luik klimt de Waalse club naar de derde plaats. Onderaan liet Zultse in de zespuntenmatch tegen WS Woluwe alweer een zware steek vallen.
 
Meest markante op deze 13de speeldag was het uitstekende verweer en lof die Vlimmeren Sp. uitvoerde en kreeg bij landskampioen Rapide Wezemaal. De thuisploeg heeft trouwens alle zeilen moeten bijzetten om een fysiek sterk Vlimmeren van het vege lijf te houden. Aanvankelijk klommen de bezoeksters op voorsprong via Evelien Stoffels al kon na een halfuur Femke Maes egaliseren. Maar daar was Vlimmeren alvast niet door aangeslagen.
 
In de tweede helft was er trouwens een uitstekende Wezemaalse doelvrouw Isabel Donvil nodig om de kampioenen van een blamage te redden. Desondanks verdubbelde Kristel Verelst en scoorde Jessy Torreele een derde thuistreffer. Maar ook dan kreeg Wezemaal geen gewonnen spel temeer Kim Van Boxel in een geharrewar een tweede keer scoorde. Even markant als respectvol voor Vlimmeren de uitspraak uit het Wezemaalse kamp : we kropen zaterdagnamiddag door het oog van de naald. Dit Vlimmeren zou binnen enkele jaren wel eens de nieuwe kampioen kunnen worden.
 
Even opmerkelijk was de zege van KVK Tienen in het Vlaams – Brabantse derby bij Oud-Heverlee Leuven. Van meet af aan zetten de bezoeksters felle druk op de OHL-defensie. Meer dan een handvol corners leverde dat Tienen niet op. Halfweg eerste helft kon OHL het evenwicht herstellen maar echte doelkansen konden beide rivalen niet in mekaar knutselen.
 
Een gedreven Tienen zou op het uur het enige doelpunt scoren via Put. In het laatste halfuur nam OHL het overwicht in handen maar stuitte toen op een honkvaste bezoekende defensie zodat KVK Tienen onverstoorbaar naar winst stevende.
 
Stand. Luik had niet de minste problemen om neofiet Exc. Kaart van de grasmat te vegen. Met 14 doelpunten werden de Antwerpse bezoeksters platgewalst. Met liefst 7 treffers, zegge en schrijve de helft van het totaal, schoot Isabelle Ebhodage zich in de belangstelling. En door die zege springen de Rouches naar de derde plaats op de rangtabel.
 
Ook Zuid-West Vlaanderen stijgt op de rangtabel, van de vijfde naar de vierde plaats. Dat gebeurde na de uitwinst bij Lentezon Beerse waar de West-Vlaamse bezoeksters zich technisch en fysiek de betere toonden van de thuisploeg. Bij rust hadden Christine Saelens en An Blauwblomme de basis gelegd voor ruime winst. Een goed gegroepeerde thuisploeg kon echter niet tornen aan het bezoekende meesterschap. Na rust scoorde Saelens een derde keer en pas dan kon Beerse dreigen via Janice Cayman. Dichter dan een tegentreffer (owngoal) kwam Beerse echter niet. Kort voor het eindsignaal prikte Lindsay Verstichel met een vierde pot het eindresultaat op het bord.
 
Sinaai Girls pakte op een makkelijke manier een driepunter tegen hekkensluiter Opex Girls Oostende. In de eerste helft hadden Peggy Audenaert, Rebecca Degenaers, Vicky Tas en Stefanie Van Broeck gescoord. Na rust scoorde Audenaert een vijfde doelpunt. Het drassige veld verhinderde dat de Wase thuisploeg nadien nog verder kon uitlopen.
 
Op de kleine Heizel en een glibberig speelveld had leider RSC Anderlecht blijkbaar niet veel moeite om VCD E. Aalst te overmeesteren. Goed halfuur konden de ajuinen standhouden. Toen topschutter Sarina Heirbaut opende mochten de bezoekers het totaal vergeten. In die eerste helft scoorden Anne Puttemans, Gertie Van Humbeeck en nog tweemaal Heirbaut.
 
In de tweede helft bleef Aalst agressief aandringen en creëerden enkele kansen. Dat lukte slechts eenmaal via Marianne Moens. In de slotminuten zorgde Heirbaut met een persoonlijke vierde doelpunt, na een knappe actie Leen Wouters-Niki De Cock, voor het half dozijn.
 
Tenslotte liet Dames Zultse VV een unieke kans voorbijgaan om in de zespuntenmatch tegen neofiet WS Woluwe weg te sluipen uit de degradatiezone. Aanvankelijk speelde Zultse een knappe partij want na ruim 20 minuten leidde de thuisploeg met goals van Fien Decabooter en Martine De Witte. Een weelde die blijkbaar de thuisploeg niet gewoon was want 25 minuten verder had Woluwe weer alles in de goede plooi gelegd en geschoten. Een aangeslagen Zultse dreigde nog wel maar afwerken bleek plots te moeilijk geworden. Dat gaf Woluwe de kans om met twee doelpunten de winst te pakken en Zultse een serieuze mentale mep toe te dienen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties