Rupel Boom gevleid voorbij Berchem

Steven Bologne

Een kleine 200 toeschouwers vonden de weg naar een ijzig koud Gemeentepark voor de derby tussen Rupel Boom en Berchem Sport. De vierdeklasser was het gretigst, maar het was de derdeklasser dat aan het langste eind trok.

Al in de openingsminuut kregen de bezoekers de kans op de openingstreffer. Vandenbussche stond oog in oog met Engelborghs, bij het omspelen kon de doelman echter nog wegwerken. Berchem bleef komen en in de tweede minuut schilderde Mewis een vrije trap op het hoofd van Schipper, doelman Engelborghs stond opnieuw in de weg. Drie minuten later ontsnapte de thuisploeg aan een strafschop. Peeters beroerde een voorzet met de hand, scheidsrechter Smet legde de bal echter buiten de zestien. De vrije trap die erop volgde werd makkelijk ontzet.

Schipper kon na tien minuten spelen bijna voor de meer dan verdiende voorsprong zorgen, maar opnieuw stond daar Engelborghs die zijn ploeg van een achterstand behoede. Nog geen minuut later opnieuw Berchems doelgevaar, Schipper ging deze keer wel voorbij Engelborgs maar die trok aan de alarmbel met een strafschop tot gevolg. Nieuweling Suply plaatse zich achter de bal maar opnieuw eiste doelman Engelborghs de hoofdrol op want hij pakte de zwakke strafschop. Berchem was veruit de beste ploeg op het veld maar liep wel op een fatale counter van de thuisploeg. Nieuweling Mossi Juma werkte de bal achter doelman Wolfaert in doel; 1-0. Aan de andere kant opnieuw Berchem via een vrije trap van Mewis, de bal wijkte af op een verdediger, doelman Engelborghs schoof weg en zag de bal net voor de paal buiten botsen. Weeral pech voor Berchem, dat opnieuw koelbloedig afgemaakt werd door de thuisploeg. Counter nummer 2 van Rupel Boom en William Verbeeck was er als de kippen bij om af te werken; 2-0. In de allerlaatste minuut werd een zwakke Vandenbussche opnieuw het straatje ingestuurd, ook nu weer faalde de aanvaller van Berchem.

Na de koffie wisselden beide ploegen er op los en dat kwam duidelijk het spel niet ten goede. Rupel Boom kwam iets beter in de wedstrijd, maar doelman Verschueren werd echter nauwelijks op de proef gesteld. Nochtans was het in de tweede helft opendeurdag in de verdediging van Berchem, het gemis van enkele basispionnen liet zich voelen. Bij Rupel Boom kwamen De Doncker en Verdijck op het veld, wat dan weer meer stabiliteit in de thuisdefensie bracht.

Na vijf minuten kreeg Berchem eindelijk waar het recht op had, Schipper schoot eerst op doelman Engelborghs, tegen de rebound van Suply had de thuisportier geen verhaal; 2-1. Juma Mossi en Meeusen deden verwoeste pogingen om de score op te drijven maar de acties konden zelfs geen kansen genoemd worden. Ook bij Berchem was het vat blijkbaar zo goed als leeg, wat zich vertaalde in een stevig potje gevechtsvoetbal op het middenveld. Kansen en doelpunten kregen we niet meer te zien waardoor Rupel Boom, zij het gevleid, de winterstop afsluit met een overwinning. Voor Raoul Peeters en de zijnen komt het er nu op aan om uit de kelder van derde klasse te kruipen. Bij Berchem debuteerden twee nieuwelingen die meteen een positief rapport meekregen, Berchem gaat voluit voor de titel in bevordering. [AN]

Scheidsrechters: Wim Smet
Geel: Gloub (Rupel Boom) – Mewis, delalieux en Snoeck (Berchem)
Doelpunten: ’15  Juma Mossi 1-0, ’26  William Verbeeck 2-0 en ’50 Rupert Suply 2-1

RUPEL BOOM: Engelborghs (’75 Tanghe), Laevaert, Verbeeck (’75 Thijs), Ronge (’45 De Doncker), Peeters (’75 Van Beneden), Juma, Darcon (’45 Verdijck), Poorters, Gloub, Meeusen en Jenanu

BERCHEM: Wolfaert (’45 Verschueren), De Jonghe (‘ 45 Snoeck) , Suply, Schipper (’63 Van de Poel), Janssens, Embrechts, Mewis (’29 John Kanu), Delalieux, Vandenbussche (’45 Musa Kanu), Van Cleemput (‘ Sukama) en Van Oppens