Werken aan de mentaliteit bij Anderlecht

Werken aan de mentaliteit bij Anderlecht
Foto: © SC

Net als Club Brugge is ook Anderlecht op stage vertrokken naar Spanje. De Brusselaars zitten tot negen januari in La Manga. De omstandigheden zijn ideaal om de terugronde voor te bereiden.

Anderlecht heeft het getroffen in het Spaanse La Manga. Ze hebben een prachtig oefencomplex ter beschikking, het grasveld ligt erbij als een biljartlaken, het zonnetje schijnt en het is vijftien graden. Het contrast met vorig jaar is groot, toen werden ze bijna weggespoeld in Las Mijas. Ehret en Baseggio reisden niet mee. Beide spelers hopen nog een transfer te kunnen versieren. Ook de geblesseerde Serhat Akin bleef thuis. Hierdoor mochten vijf jongeren meereizen: Allagui, Siani, Vadis, Lamah en Ujkani.

De spelers zullen niet veel kunnen genieten van de omgeving. Trainer Vercauteren wil dat er gewerkt wordt van 's morgens tot 's avonds. Elke dag moet er twee keer getraind worden. Donderdag wordt er 's morgens getraind en nadien een oefenwedstrijd tegen Murcia afgewerkt. 's Avonds staan er dan weer activiteiten met de psycholoog op het programma. "Ik wil niet alleen werken op voetbal en fysiek, maar ook op het mentale vlak. De sessies met Johan Desmadryl staan in het teken van teambuilding, concentratie en communicatie. We proberen op die manier iets los te maken. We willen de titel, dus laten we niets aan het toeval over."

De spelers waren alvast gretig op de eerste training. Daar maakte ook Frutos een goeie indruk. Tijdens de winterstop werkte hij hard aan zijn conditie. "Dat bewijst dat hij de juiste mentaliteit heeft. Hij zal bovendien vlug Frans spreken, ook daar werkt hij hard aan."
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties