STVV onderuit tijdens eerste match van het jaar

Mario Lelievre

STVV werkte gisteren zijn eerste oefenduel af op haar stage in Antalya. Tegenstander was het Turkse Vestel Manisaspor, dat in de eigen competitie op de elfde plaats prijkt.

De ploeg die aan de aftrap verscheen: Deelkens, Ramond, Hayen, Van Hoyweghen, Debroux, Peter Delorge, Wisniowski, Simaeys, de Condé, Mbonabucya en Stolica. Bij zeer koude temperaturen en een slecht verlicht veld werd de match afgetrapt. Manisaspor kwam eerst tot scoren toe, maar het doelpunt werd in duidelijk buitenspel tegen de netten geprikt. Op het kwartier is er een vuile fout op Peter Delorge, de STVV-kapitein wordt in het aangezicht getrapt. Na veel geharrewar volgt dan toch de vrije trap die nogmaals hernomen moet worden en bij de tweede poging trapt Stolica heerlijk binnen.

Rond de veertigste minuut komen de kanaries terug op achterstand na een vermijdbaar doelpunt. Net voor affluiten is er balverlies van Sander Debroux waardoor STVV tijdens de rust tegen een te zware 1-3 achterstand aankijkt. Geel-blauw ging van start met zijn nieuwe doelman Bart Deelkens, die andere kersverse kanarie, Kristof Lardenoit, vloog vandaag pas richting Antalya en mocht tijdens de tweede periode meteen opdraven.

In die tweede helft komt STVV met een totaal andere ploeg aan de aftrap: Boeckx, Hayen, WisniowskiMulemo, Kristof Delorge, Prud'homme, Bogaerts, Nys, Hajnal, Rutten en Lardenoit dus. Hajnal brengt de kanaries al snel terug tot 2-3 met een knappe goal vanop links, mooi boogballetje over de Turkse doelman. Op het uur liep Manisaspor terug verder uit. Na een hoekschop kon de tegenstander van dichtbij intikken. Net voor affluiten viel dan nog de 2-5 te noteren. Het spel van de Turken zat vol met vuile overtredingen met veel duw- en trekwerk. Zo wou Tamas Hajnal op een gegeven moment een vrije trap snel nemen en kwam een Turk de bal blokkeren, tot grote verbazing van de aanwezige Truiense fans kreeg geel-blauw toen de fout tegen waarop deze hun ongenoegen kenbaar maakten en meteen daarop belaagd werden door een Turkse speler.

Een tip voor de STVV-fans aan het thuisfront, deze wedstrijd was live te volgen op grankanaria.be Ook de oefenpot van morgenmiddag 14u30 tegen MSV Duisburg, de ploeg van ex-kanarie Peter Van Houdt, zal live te volgen zijn op deze site.