Dames Zultse - R. Wezemaal 1 - 5

Guillaume Belaey
Dames Zultse - R. Wezemaal  1 - 5

Met overdreven 1-5 cijfers verloor D. Zvv hun eerste wedstrijd onder leiding van oefenmeester Kurt Clauw.  Zultse toonde voor het eerst sedert weken weer enige gezonde agressiviteit op het veld.  De eerste kansen waren dan ook voor Zultse.  Een schot van Martine De Witte en even later een mooie kruispas van Martine tot bij Fien Decabooter die net iets te onzorgvuldig was om te kunnen afwerken.

Na 10’ begon R. Wezemaal ook aan voetballen te denken.  Na een waarschuwingschot in het dak van het zijnet kon Inge Heiremans even later de buitenspelval ontlopen. Evy Ameye kwam echter heel goed tussenbeide.  Wezemaal nam dan de wedstrijd in handen waarbij een doelpunt niet kon uitblijven.  Na 19’ knalde Femke Maes de onvermijdelijke 0-1 op het bord…  Even later knalde Imke Courtois op voorzet van Kristin Elsen de bal over het doel.
Maar ook Zultse probeerde er af en toe uit te komen.  Na een schot van Davina Callens op gelegenheidsdoelvrouw Hanne Van De Goor rook Zultse haar kans.  Joke Verlinde ontfutselde R. Wezemaal de bal en bracht Martine De Witte in stelling.  Martine twijfelde niet en zette de 1-1 op het bord (26’).  De Zultse vreugde was echter van korte duur.   Na een solo van Femke Maes die de Zultse defensie oprolde scoorde ze 1-2 na 29’.  Toen werd de wedstrijd evenwichtiger.  Beide ploegen kregen nog elk een kans. Het schot van Martine De Witte werd afgeblokt terwijl een vrije trap van Femke Maes op het dak van het doel belandde.

Ruststand 1-2

Ook in de tweede helft hield D. Zvv goed stand.  Kristel Verelst ging richting doel maar vond opnieuw een sterke Evy Ameye op haar weg.  Aan de andere kant kon Fien Decabooter Davina Callens bereiken hoewel Davina overknalde.  Zonder echt gevaarlijk te zijn begon Zultse zich meer op de helft van Wezemaal te positioneren.  Bezoeksters die echter  gevaarlijk aandrongen maar meestal een attente  Evy Ameye op hun weg vonden.  Halfweg tweede helft vonden de bezoeksters  dan toch de noodzakelijke openingen.  Een vrije trap knikte de landskampioen naar 1-3.  Het werd zelfs 1-4 wanneer R. Wezemaal een defensieve fout afstrafte.  Ondanks de 1-4 achterstand zorgde Zultse voor enkele kansen.  Fien Decabooter door Martine De Witte aangespeeld besloot evenwel naast.  Na een actie Annelies Demeijer-Davina Callens-Fien Decabooter, kreeg  Martine De Witte een kans maar besloot op doelvrouw Van De Goor. Het doelpunt verwachtte doelpunt viel echter aan de andere kant.  Femke Maes zette een strafschop om zodat een overdreven 1-5 eindresultaat op het scorebord verscheen.