Leekens: ,,Goede eerste helft, nadien minder'

Guillaume Belaey
| 0 reacties
Leekens: ,,Goede eerste helft, nadien minder'
Foto: © SC

De Gentse coach Georges Leekens tekende dan toch present na zijn griepje van voordien. Uiteraard blikte hij tevreden terug maar keek ook naar de toekomst. ,,In de eerste helft speelde mijn ploeg zeer goed. Er was goede ondersteuning, knap dieptespel en vooral veel beweging zonder bal’’, aldus de Buffalo-trainer.
 
 ,,Dat was ik echter minder in de tweede helft. Ik kan aannemen dat die voorsprong daar veel voor tussen zat. La Louvière kon daarom wat meer balbezit bewerkstelligen al was er van echte dreiging uiteraard weinig sprake. De inbreng van Cooreman viel goed mee terwijl ik Grégoire als de man van de match naar voren schuif. Deed wat zijn taak was, leverde assists en hield zijn belagers vaak onder druk. Nu kijk ik uit naar het bekertreffen tegen Standard. Als we het niveau van de eerste helft over een gehele partij kunnen aan houden, kunnen we Zulte Waregem nadoen’’.
 
Voor de persbabbel kwam bezoekend trainer Gilbert Bodart te laat. Hoestend en kuchend was de Waalse trainer (besmet door Leekens?) kort in zijn verklaring. ,,We konden eigenlijk al na 20 minuten terug in de bus kruipen en de terugreis aanvangen. Na ruim 30 minuten was het over en uit voor mijn ploeg tegen een Gent dat vooral op die stilstaande fasen aartsgevaarlijk was. Bovendien mag dat derde doelpunt van Boussoufa, met drie verdedigers rond hem, er nooit komen. Feit was dat mijn ploeg gebrek had aan de noodzakelijke combativiteit om een soms knap acterend Gent af te houden.’’ [AN]
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties