Arsenal nu ook uit FA Cup

Kristof Blomme

Nadat Arsenal eerder deze week door Wigan uit de League Cup werd gekegeld, liggen de Gunners nu ook uit de FA Cup. Bolton was met 1-0 te sterk na een goal van Giannakopoulos op het einde van de wedstrijd.

De eerste kans van de wedstrijd was voor een jong Arsenal. Het schot van Diaby week af en vloog zo over. Bolton kwam beter in de wedstrijd en bijna zorgde Borghetti voor de openingsgoal. Hij mocht vrij koppen, maar richtte niet goed. Davies haalde even later uit, maar ook zijn knal trof geen doel. De eerste helft was een rommelig potje voetbal met weinig kansen. Enkel Reyes kon, volledig vrijstaand, nog op doel trappen. De Spanjaard miste zijn schot volledig.

Na de rust werd de match feller en Diaby trapte Campo van het veld. Er werd daarnaast ook nog gevoetbald. Vaz Te zette zich goed door, maar zijn voorzet-schot ging voorlangs. De beste kans van de partij was voor de bezoekers. Ljungberg zette de bal voor doel, waarop Van Persie op de dwarsligger kopte. Nu bleef Arsenal gevaarlijk opzetten. Eerst schoot Ljungberg net over, nadien was het de beurt aan Campbell, maar ook hij faalde. Vijf minuten voor het einde werd de ploeg van Wenger koud gepakt. Giannakopoulos zorgde er met het enige doelpunt van de match voor dat de titelhouder vroegtijdig de FA Cup moet verlaten.