Wezemaal op schema, Zultse niet

Guillaume Belaey
| 0 reacties
Wezemaal op schema, Zultse niet
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Op deze 19de speeldag, in realiteit de 18de, ziet het er naar uit dat landskampioen Rapide Wezemaal op schema zit om een nieuwe titel te veroveren. Na het gelijkspel van dichtste achtervolger RSC Anderlecht vergroot Rapide immers zijn bonus tot vier punten. Anderzijds komt Dames Zultse VV serieus in de problemen na de derbynederlaag op eigen veld want ,,voorlaatste’’ Exc. Kaart won zoals verwacht bij Opex Oostende. Het komt er op neer dat Zultse nu op die ,,ultra-gevaarlijke’’ voorlaatste plaats terechtkomt.
 
In wat als een topduel werd omschreven stootte Wezemaal tegen Stand. Luik op een sterke en gemotiveerde tegenstander. Desondanks zorgde de landskampioen via Kristel Verelst voor een droomstart. Nadien kwamen de Waalse vrouwen sterk opzetten en moest de thuisploeg alles aanwenden om de gelijkmaker te voorkomen. Na een halfuur waaide blijkbaar de Waalse furie over en dat was goed voor Inge Heiremans om te verdubbelen.
 
In de tweede helft pakte Wezemaal, verstandig of niet, het rustiger aan. Luik dreigde meteen maar het was wel Karen Meeus die met een derde treffer het zegepad effende. Slechts in de slotfase kon Stand. Luik via Maude Coutereels tegenscoren.
 
Ondanks Anderlecht bij Zuid-West Vlaanderen aardig uit de startblokken kwam met een vroege openingstreffer van Sarina Heirbaut konden ze nadien een ondermaats Zuid-West niet meer in de maling brengen. In de tweede helft viel bij Anderlecht de geblesseerde Niki De Cock uit en kreeg de thuisploeg meer greep op de partij. Toch bleef het wachten tot in het slotkwartier om de thuisploeg via een ,,onverwachte’’ strafschop nog langszij te zien klimmen want Sarah Beeckmans kende geen genade.
 
Onderaan deed Ecx. Kaart een goede zaak door bij Opex Oostende te winnen. De Antwerpse vrouwen konden zich nog eens scorend uit leven want de kustploeg werd met zeven bommen de grond ingeboord. En omdat Dames Zultse het hoofd moest buigen ziet Kaart een lichtpuntje in de degradatieduisternis opdoemen.
 
Derde keer was dit keer de goede keer voor Sinaai Girls want nadat ze tegen Zultse reeds in de heenronde werden verslagen, nadien werden uitgeschakeld in de Beker van Belgie, lieten de Wase bezoeksters zich nu niet ringeloren. Nochtans nam Zultse een uitstekende start want na goed halfuur had Martine De Witte met twee doelpunten blijkbaar de thuisploeg op rozen geplaatst. Nog voor rust scoorde Sinaai vanop de stip die belangrijke aansluitingstreffer om even later de gelijkmaker te scoren. Doelpunten waar volgens Zultse bronnen reukjes aanhingen.
 
Blijkbaar liet Zultse niet het hoofd hangen want via opportuniste De Witte namen ze weer voorsprong. In de slotfase viel het pijnlijke verdict wanneer Lieselot De Bruyn weer gelijkstelde en in de slotminuut Peggy Audenaert met de Wase winninggoal de thuisploeg een monumentale, mentale tik toediende.
 
K. Vlimmeren Sp. boekte een verdiende en knappe zege tegen subtopper Oud-Hevrlee Leuven. De thuisploeg legde de basis van deze winst in de eerste helft met twee doelpunten. Na de herneming werd er bitsiger gespeeld hoewel de scheidsrecchter de controle op het spel niet verloor. Beide ploegen kregen nog kansen maar Vlimmeren liet zich niet meer verschalken.
 
Lentezon Beerse blijft onverstoorbaar naar de betere middenmoot oprukken. Bij WS Woluwe behaalde Lentezon een verdiende zege met doelpunten van Tinne Vanhuele en Sarah Glazemaekers. Na rust hield Beerse-doelvrouw Veerle Willekens de thuisaanvallers af zodat een sterk collectief Lentezon Beerse een nieuwe driepunter pakte en klaar staat voor het dorpsderby tegen K. Vlimmeren Sp.
 
Bij VCD. E Aalst kreeg KVK Tienen het niet onder de markt aangeboden. Tienen nam veldoverwicht in de eerste helft maar moest toch een halfuur wachten om via Philtjens voorsprong te nemen. Net voor rust verdubbelde Put zodat de suikerploeg bijna op rozen zat.
 
In de tweede helft teerde Tienen echter te lang op die dubbele voorsprong want 10 minuten voor affluiten milderde Dewulf en moest helemaal op het einde Tienense doelvrouw Heidi Peeters de Aalsterse gelijkmaker verhinderen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties