Standard Luik - Dames Zultse VV 7-2

Guillaume Belaey
| 0 reacties
Standard Luik - Dames Zultse VV  7-2
Foto: © SC

 
‘Tu joue pas mal’ zei Femina -Afgevaardigde Ferraguzzi na de wedstrijd.  De verliesbeurt kwam nog harder aan na het horen van de winst van Kaart tegen VC D. E. Aalst.  Zultse telt nu 4 punten achterstand op Kaart.  Gelukkig is er nog de wedstrijd tegen Oostende dat het verschil naar 1 punt kan brengen.  De nog te spelen dubbele confrontatie tegen Kaart worden dus hoogstwaarschijnlijk doorslaggevend.
 
De wedstrijd, op een toch goed bespeelbaar terrein, begon met een kans aan beide zijden.  De Luikse doorbraak eindigde in de handen van Libbrecht.  Aan de andere kant kreeg Martine De Witte de bal net niet liftend over de uitkomende Van Houtven.  De daaropvolgende hoekschop werd door Davina Callens naast gekopt.  De snelle spitsen maakten het de Zultse verdediging knap lastig.  Audrey Bodson kon doorbreken maar trapte naast.  Aan de overkant bereikte Annelies Demeijer Fien Decabooter hoewel ook zij miste.
 
 De beste kans voor Standard viel na 31’.  Zeler kon op de flank doorgaan en haar voorzet werd in één tijd door Cecile Carnol op de dwarsligger getrapt.  De rebound ging echter de mist in.  Het betekende niettemin een ernstige waarschuwing.  Temeer even later Carnol door de buitenspelval glipte en de 1-0 op het bord plaatste.  De onmiddellijk knock-outslag gebeurde toen Delphine Cael ongelukkig in doel verwerkte mede door de goed storende Ebhodage.  In die lopende zeven minuten pakte Zultse nog een derde treffer.  Een ingestudeerd nummer werd immers ingekopt (3-0).
 
In de tweede helft bleef Zultse ondanks die achterstand moedig verweer bieden.  Jill Stevens ging solo hoewel haar poging werd afgeblokt. Aan de andere kant lukte alles beter.  Ebhodaghe brak door en scoorde de 4-0 .  Nadat een schot van Annelies Demeijer naast ging kon kan Standard van een misverstand achteraan profiteren.  Forfaitcijfers meteen en even later toonde Ebhodaghe haar trefzekerheid (6-0).
 
  De pil voor Zultse werd alsmaar groter.  De ingekomen Mignolet mocht van buiten de rechthoek iets te gemakkelijk afdrukken (7-0). Zultse bleef op zoek gaan naar een treffer.  Martine De Witte pakte uit met een mooie omhaal waarbij een goed gevolgde Davina Callens scoorde. Niet genoeg voor de Zultenaren.  Een vrije trap bleef voor het Standard-doel hangen om even later net voor de lijn te worden weggewerkt.  Even later zit het Zultse dan wel mee.  Jill Stevens scoorde overdiend (7-2).  Nog twee echte kansen kwamen er  voor de geel-groenen.  Mandy Roels haar trap ging over doel en even later kon Mandy Joyce Naessens mooi in stelling brengen.  Joyce Naessens trapte jammer genoeg vanop 4 meter afstand de bal over het doel.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties