Vraagt BelgacomTV geld terug?

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Vraagt BelgacomTV geld terug?
Foto: © SC

De nieuwe ophelderingen in de gokaffaire zorgen ook voor gefronste wenkbrouwen bij BelgacomTV. Belgacom stelt zich als televisie-aanbieder van de Belgische competitiewedstrijden vragen bij de vervalsing van de competitie. Mogelijk eist het een schadevergoeding.

Volgens De Morgen beraadt Belgacom zich over mogelijke stappen indien er concrete bewijzen van competitievervalsing komen. Volgens een bepaalde bron denkt het bedrijf zelfs aan schadeclaim bij de Profliga. Belgacom zou een deel van de 36 miljoen euro die het betaalde voor de televisierechten kunnen terugeisen indien er aangetoond wordt dat enkele wedstrijden vervalst werden.

Belgacom ontkent echter dat er momenteel plannen zijn om actie te ondernemen. "Er zijn voorlopig geen acties naar de Profliga voorzien", klinkt het. "Het probleem ligt tenslotte niet bij de Profliga maar bij individuen. We zijn geschokt door de gebeurtenissen, maar kunnen enkel maar wachten tot het gerecht uitspraak doet. Als er bewijzen komen, zullen we de Profliga wel vragen maatregelen te treffen om te voorkomen dat dat nog kan gebeuren."
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties