K. Vlimmeren Sp. - SK OG Oostende 7 - 0

Guillaume Belaey
| 0 reacties
K. Vlimmeren Sp. - SK OG Oostende   7 - 0
Foto: © SC

Vlimmeren won gemakkelijk tegen het reeds veroordeelde Oostende. Dat de bordjesman maar 7x werk had, was te wijten aan het feit dat een "resem open kansen" de nek werden omgewrongen.
 
De thuisploeg begon met volle overtuiging aan deze wedstrijd. De opdracht was kort en duidelijk: onmiddellijk na het 1ste fluitsignaal die "Eén" op het bord brengen.
Nog geen 2x had de secondenwijzer rondgetikt of Sanne Roovers knalde al op de 1ste paal, de rebound zoefde langs de verkeerde kant van de staander naast. Na 5' mocht Annelies Cornelissens in haar gekende stijl het "lijntje afgaan", bracht de bal perfekt voor doel, twee vrijstaande speelsters konden deze "beauty" niet verzilveren. Een afstandsloeier van Stephanie Cooymans op de 9' was maar een opwarmertje voor Zofia Wojtas. Zij ranselde de bal mooi uit het kruis. 1' later zag dezelfde Stephanie C haar schot over doel belanden.
Na 12' dan toch een niet onaardige aanval van Oostende. Het schot van Cachard Charlotte werd door Van Troy R in hoekschop verwerkt.
Dan een snelle aktie van de thuisploeg, Sanne Roovers mocht van op rechts juist buiten de 16 de bal voorbrengen, Stephanie Cooymans werkte mooi af, en daar "was ie..." 1 - 0 na 14'. Enkele minuten later werd weerom Stephanie Cooymans goed aangespeeld, legde de bal panklaar voor Sanne Roovers, die overhoeks kon afwerken, 2 - 0. Dit was het noodsein voor Oostende, om een 7-mansmuurtje voor doel te timmeren. Vlimmeren, heer en meester op det middenveld probeerde het dan maar vanuit de 2de lijn. Een resem aanvalsgolven werden afgeblokt. Maar op de 30' kon onze youngster, Sanne Roovers, dan toch een gaatje vinden, assissteerde Stephanie Cooymans, en 3 - 0. Onze werkloze verdediging werd toch nog eens op de korrel genomen door het duo Ternier - Coussens, zij zagen hun aktie over doel belanden. Juist voor de rust, na een mooi driehoekje kon Sanne Roovers er 4 - 0 van maken. Ruststand 4-0
 
Direkt na de pauze mocht Stephanie Cooymans alleen op Wojtas afstevenen, werd nog juist voor de 16 gepakt en Hilde Clessens, knalde de vrijschop op de lat te pletter. Na 57', een niet eens gevaarlijke voorzet voor doel van Evelien Stoffers, Wojtas miskeek zich even op deze bal en de goed gevolgde Elke Somers, had maar binnen te tikken 5 - 0. Drie minuten later werd een slordig uitverdedigen van Oostende afgestraft door Nathalie Stessens die het half dozijn volmaakte. Afstandschoten volgenden mekaar op, maar de bijna een "half-eeuw-jonge" Wojtas (47j), wist hier telkens raad mee. Uiteindelijk moest ze zich in de 87' een 7-de keer gewonnen geven op een onhoudbaar schot van Stephanie Cooymans.  Eindstand 7-0.
 
Een hoedje af voor een moegestreden Oostende, dat toch na de wekelijkse nederlagen de intentie heeft om nog positief te voetballen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties