Nationale ploeg -19 wint van Polen

Dirk Pieters

Donderdagavond heeft de nationale ploeg van de min 19-jarigen de oefenwedstrijd tegen Polen gewonnen. In Aalter was de ploeg van coach Marc Van Geersom te sterk en won het verdiend met 3-1. Aan de rust stond de eindstand al vast.

De wedstrijd kon niet beter beginnen voor de Belgen. Al na goed vier minuten spelen bracht Vermeilen de thuisploeg op voorsprong. Amper zes minuten later zorgde De Ridder voor de verdubbeling van de score. De bezoekende doelman mocht zich na tien minuten al tweemaal omdraaien. Toch lieten de Polen zich niet doen en zorgden ze op het half uur voor de aansluitingstreffer. Trytko prikte de bal tegen de netten. Nog voor de pauze zorgde Lamah voor de verdiende 3-1 ruststand.

In de tweede helft veranderde er niets meer aan de score, zodat de -19-jarige wonnen met 3-1. Afgelopen dinsdag speelden beide teams ook al een vriendschappelijke wedstrijd. Die eindigde toen op 0-0.

Doelpunten:
België: 4' Vermeulen (1-0), 10' De Ridder (2-0), 30' Trytko (2-1), 43' Lamah (3-1)

Opstelling: Ruttens; Jonckheere; Derijck (83. Van Gijseghem); Corstjens; Moia; Blancke; Desire (45. Lutun); Weydisch (65. Legear); De Ridder; Vermeulen (45. Ogunjimi); Lamah (80. Pocognoli)