Stand. Luik - Lentezon Beerse 4 - 2

Guillaume Belaey
Stand. Luik  -  Lentezon Beerse   4 - 2

De bezoekers 70 minuten de betere ploeg.

Eerste helft:  Lentezon miste door de kaartenregen van afgelopen speeldag op Sinaai en de rode kaart van keepster Veerle Willekens in de wedstrijd tegen Zultse zeggen en schrijven 4 basisspeelsters. Wie dacht dat dit voor een voorzichtig en behouden Beerse zou zorgen had het totaal mis. Met een loepzuivere 4-3-3 werd de thuisploeg zwaar verrast en die had daar geen echt antwoord op. Enkele uitstekende mogelijkheden voor de bezoekers via oa. Kim Verlooy, Dorien Truyens en Janice Cayman verdienden eigenlijk een doelpunt.

Toch kwam de thuisploeg tegen de gang van het spel in op voorsprong. Bij de eerste echte thuisaanval was het meteen raak. Audrey Bodson schoof ietwat gelukkig de bal onder Katrien Hufkens door. Lentezon niet aangeslagen door dit onrecht ging met volle moed op zoek naar de gelijkmaker. Eén van de verscheidene vrije trappen voor de bezoeksters werd door Nele Saelen verdiend in doel getrapt, onder Sofie Van Houtven door.

Enkele minuten voor tijd bracht de in de 35’ ingevallen Aline Zeler de thuisploeg met een vrije trap van op 30 meter terug gevleid op voorsprong. Dan even rusten om wat te drogen en vooral nieuwe truitjes aan te trekken want beide ploegen hadden ondertussen allebei dezelfde modderkleur….

Tweede helft:  Ook Adeline Medard nu op het veld bij de “Rouches”, maar toch de bezoekers die de beste indruk nalieten op het zware en eigenlijk bijna onbespeelbare terrein. Het hemelwater was dan wel gestopt, het bleef wel slidings aan beide kanten regenen en de bezoeker bleken hierin minder fortuinlijk. Kreeg Sarah Glazemaekers een eerste gele kaart, dan deed Sofie Aerts nog beter met 2 gele kaarten op korte tijd voor late tackles. Op het uur de bezoekers dus met 10 maar hun wils- en werkkracht bleek toch nog de bovenhand te nemen.

Een klaar kijkende Janice Cayman bediende de mee opgerukte Gitte Mateusen en die tekende de oververdiende gelijkmaker aan. Toch duurde het Kempense feestje niet lang. Eerste kans voor de thuisploeg in de tweede periode 20’ van het einde en zowaar weer doelpunt. Tijd om te bekomen van dit onrecht was er echter niet want 60 seconden later stond er al 4-2 op het bord. Dit was te veel voor de Steenbaksters die in de slotfase nog wel wat kansjes bij elkaar ploegden, maar de punten bleven wel op Sclessin.

Uit 5 kansen 4 doelpunten maken is niet niks en daarom mag je de overwinning van de thuisploeg niet onverdiend noemen. De bezoeksters hadden echter een uitstekende sportieve prestatie neergezet in hun laatste uitwedstrijd van dit seizoen. Een prestatie die toch wel een puntje verdiend had.

Doelpunten: 22’ Audrey Bodson (1-0), 33’ Nele Saelen (1-1), 40’ Aline Zeler (2-1), 65’ Gitte Mateusen (2-2), 71’ Cecile Carnol (3-2), 72’ Isabeel Ebhodaghe (4-2)

Gele Kaart: 53’ Sarah Glazemaekers (L)

Rode Kaart: 60’ Sofie Aerts (2x geel)