Brussel ijvert voor Koning Boudewijnstadion

Thomas Dubois
| 0 reacties
Brussel ijvert voor Koning Boudewijnstadion
Foto: © SC

De stad Brussel is van plan om een klacht in te dienen tegen Binnenlandse Zaken. En dat omdat Binnenlandse Zaken verbiedt om nog langer voetbalwedstrijden te spelen in het Koning Boudewijnstadion, terwijl er wel plaats is voor tienduizenden toeschouwers voor de Memorial Van Damme of een concert van Robbie Williams. Binnenlandse Zaken heeft een rapport opgemaakt over het stadion, maar dat weegt volgens de Brusselse burgemeester Freddy Thielemans te licht.
 
Volgens Thielemans wil de overheid alle pogingen tenietdoen om de stad en de sportieve infrastructuur in Brussel opnieuw een positief imago te geven na het Heizeldrama in 1984. Het grootste punt van ergernis is de zogenaamde Hoofdtribune. Daar zijn zo’n 9.000 plaatsen voorzien, volgens de veiligheidsmaatregelen van Binnenlandse Zaken zouden daar slechts 3.000 zitjes van bezet mogen zijn. Nochtans zijn er sinds het EK in 2000 al tientallen voetbalevenementen doorgegaan in het stadion en zijn er nog geen problemen geweest.
 
Patrick Dewael, de bevoegde minister stelde dinsdag een tussenoplossing voor om langs beide zijden van de tribune een trap te bouwen. Zo wordt alvast de evacuatiecapaciteit vergroot. Ook de capaciteit wordt hiermee vergroot tot 5.000, nog altijd te weinig voor de stad Brussel. Een oplossing zal zich vlug moeten aandienen want over een kleine maand staat de bekerfinale gepland die normaal in het stadion doorgaat. Hoe langer de beslissing uitgesteld wordt, hoe minder tijd zowel Zulte Waregem als Moeskroen krijgen om de ticketverkoop en dergelijke te plannen. [AN]
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties