Analyse Veel dalers in provincie Antwerpen

Eddy Leysen
| 0 reacties
Veel dalers in provincie Antwerpen
Foto: © SC

Door het falen van de Antwerpse ploegen in bevordering lijkt onderaan de rangschikking in eerste provinciale een drama te ontstaan. Voorlopig kunnen Tielen en Branddonk het voornaamste slachtoffer worden.

Zowel in Bevordering B als C hebben verschillende Antwerpse clubs het moeilijk om zich te handhaven. In de B-reeks bekleden Wilrijk (15de met 29 ptn) en Kontich (14de met 32 ptn) rechtstreekse degradatieplaatsen. Ook Schoten is nog verre van veilig, het bekleedt de twaalfde plaats, maar telt slechts één puntje meer dan de gevreesde dertiende plaats, die barragewedstrijden om het behoud met zich meebrengt. Op drie speeldagen van het einde is alles nog mogelijk, maar voor de clubs in de hoogste provinciale reeks wordt het bang afwachten.

Hetzelfde scenario in Bevordering reeks C. Olen lijkt inmiddels een vogel voor de kat en zal wellicht samen met Millen dalen. De derde dalersplaats wordt ingenomen door Lichtaart Sport, dat de laatste weken nauwelijks punten weet te sprokkelen. Hoogstraten kan het ook nog moeilijk krijgen en zoals de stand nu is zouden de grensjongens tot barragewedstrijden verplicht worden. Tijdens de winterstop deed de club een enorme inspanning om weg te komen uit de onderste regionen door zes nieuwe spelers binnen te halen, zonder succes tot op heden.

Maar door deze situatie bestaat de kans dat vijf, en misschien zelfs zes ploegen in eerste provinciale degraderen. Momenteel worden de elfde en twaalfde plaats ingenomen door respectievelijk Tielen en Branddonk. Zij weten dus wat hen de laatste competitiewedstrijden te wachten staat. In de lagere provinciale reeksen zal mede door de hervormingen door het Provinciaal Comité een nog groter slagveld aangericht worden, met reeksen waarin misschien wel negen ploegen degraderen. [ST]
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

3e amateurliga B

Nieuwste reacties