Van Holsbeeck: "Nog minstens vier versterkingen"

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Van Holsbeeck: "Nog minstens vier versterkingen"
Foto: © SC

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Herman Van Holsbeeck staat voor een drukke zomer. De Anderlecht-manager ziet een hoop spelers vertrekken en moet dus ook op zoek naar nieuwe toppers. "We moeten nog vier versterkingen hebben. Minstens."

"Straks vertrekken er een hoop spelers", legt Van Holsbeeck uit in Het Nieuwsblad. "Op dit moment zijn dat Tihinen, Zewlakow en Traoré. En Zetterberg die gestopt is. Straks vertrekken wellicht ook Kompany en Wilhelmsson. Ze kregen wel een deadline voor een nieuwe club te vinden. Begin augustus of drie weken voor het sluiten van de transfermarkt wil ik uitsluitsel. Voor Kompany en Wilhelmsson hebben we twee scenario's klaarliggen. Scenario A: ze blijven. Scenario B: ze vertrekken. Daarop afgestemd hebben we ook twee verlanglijsten liggen. Met het geld dat we voor Kompany en Wilhelmsson beuren, kunnen we een naam uit onze toplijst aantrekken. In het andere geval moeten we de tering naar de nering zetten en kiezen voor betaalbare kwaliteit  de tweede lijst."

"Het is de bedoeling dat we voor volgend seizoen een kern van zo'n 25 spelers samenstellen. Vijf ervan moeten jongeren zijn die overkomen van de beloften. Wat we dus in de eerste plaats nodig hebben, is kwaliteitsspelers mét ervaring. Hoeveel? Vier. Minstens. Twee of drie verdedigers en twee middenvelders. In de aanval zitten we goed, tenzij Pujol alsnog terugkeert naar Nantes. Daar zijn we nog niet uit."

"Anderlecht opnieuw op de Europese kaart zetten, dat moet nu de opdracht zijn", stelt Van Holsbeeck. "Meedoen in de Champions League is niet langer genoeg. Met een 0 op 18 of 3 op 18 uit onze twee meest recente CL-campagnes, kunnen we geen vrede meer nemen. Of het volgend seizoen geen overgangsjaar wordt? Dat kan Anderlecht zich niet permitteren."
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties