Wat met een eventuele testwedstrijd?

Wat met een eventuele testwedstrijd?
Foto: © SC

In de eindronde van tweede klasse zijn er nog drie kanshebbers voor de eindzege. Behalve de leiders Lierse en Hamme maakt ook KVSK United nog een kans op promotie naar eerste klasse. De kans dat er donderdag geen winnaar uit de bus komt op de slotspeeldag is reëel.
 
Een testwedstrijd tussen SK Lierse en VW Hamme of KVSK United is dus zeker niet ondenkbaar. "Misschien blijkt het donderdag niet nodig, maar we zijn al volop bezig met de organisatie van zo'n testmatch," zegt voorzitter Eddy Van den Bosch van het Sportcomité in hbvl. "We moeten een geschikt neutraal terrein vinden en, belangrijker, we moeten aan de FIFA toestemming vragen om na vrijdag te mogen spelen. Normaal mag geen enkele officiële wedstrijd gespeeld worden na de start van het WK, maar dit is een geval van heirkracht. Staat de FIFA geen uitstel toe, dan zijn we verplicht vrijdagmiddag te spelen. Ongelukkig, maar ja, dan is de pijn voor de twee ploegen even groot."

In Het Nieuwsblad zegt Guido De Croock van de Liga Tweede Klasse het volgende: "We zullen het probleem aanpakken wanneer het zich stelt. Dit is een zaak voor het Uitvoerend Comité, maar ik weet eerlijk gezegd ook niet hoe we dat zouden moeten oplossen. 's Anderendaags spelen lijkt me onmogelijk, na het WK testen evenzeer. Ik denk dat de enige uitweg erin bestaat om een uitzonderingsmaatregel aan te vragen bij de FIFA. Het gaat tenslotte maar om een wedstrijd in tweede klasse. En dit is duidelijk een geval van overmacht.'' 

In gva staat dan weer te lezen dat de clubs onderling al overeengekomen zijn om de eventuele testmatch op zondag om 13.00u te spelen op een nog te bepalen terrein. De voetbalbond zou hierover vandaag de knoop moeten doorhakken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties