Spanje klopt Tunesië in slotfase

Ronny anthonis
| 0 reacties
Spanje klopt Tunesië in slotfase
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Spanje hoopte tegen Tunesië de lijn van tegen Oekranië verder te zetten en deed dat met een aanvallende opstelling. De voorhoede bestond uit Villa, Torres en Luis Garcia, alweer geen Raul dus. De Tunesiërs speelden gelijk in hun openingswedstrijd tegen Saoedi-Arabië en hoopten op een punt om hun kansen nog een beetje gaaf te houden.

 

De Spanjaarden toonden het meeste initiatief in de beginfase maar het doelpunt viel aan de overkant. Mnari verraste vriend en vijand door Casillas te kloppen. Spanje schakelde een versnelling hoger maar de Tunesiërs hielden alles achteraan goed dicht. De weinige acties van de Spanjaarden kwamen er niet toevallig via Fernando Torres, maar ook hij kon geen openingen vinden in de sterke defensie. De beste kans voor de Spanjaarden voor rust kwam er via een schot uit stand van Torres, de bal zoefde nipt over doel. Ook Xabi Alonso speelde zich voor rust in de kijker. Eerst via een goed getrapte vrije schop en later via een mooi schot. Net voor rust werd een kopbal nog door Ayari van de lijn gehaald.

 

Luis Aragones greep dan in en bracht tijdens de rust Raul en Fabregas in ten nadele van Luis Garcia en Senna. Meteen na rust greep Spanje Tunesië bij de keel. Zowel Fabregas als Pernia knalden van ver op de vuisten van Boumnijel. Tien minuten na rust voerde Aragones zijn laatste wissel door, Villa verliet het veld voor Joaquin. Het bleken uiteindelijk gouden wissels. Na zeventig minuten kon Raul op aangeven van Joaquin de gelijkmaker binnen schieten. Tunesië vocht voor wat het waard was maar het mocht niet baten, Spanje bleek gelanceerd. Na een heerlijke bal in de diepte van Fabregas op Torres wist deze de bal met buitenkant voet  over Boumnijel te tikken. De voor Tunesië net ingevallen Guemamdia kon daarop bijna gelijk maken maar werd in buitenspel gesignaleerd. De doodsteek was een strafschop die door Torres werd omgezet in de slotminuut, hij kroonde zich daarmee voorlopig topschutter van het tornooi.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties