Ghana houdt Afrikaanse eer hoog

Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Ghana houdt Afrikaanse eer hoog
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Met de kwalificatie voor de achtste finales heeft Ghana de Afrikaanse eer op het Wereldkampioenschap gered.  Dankzij een 2-1 overwinning tegen de Verenigde Staten krijgen de Ghanezen op 27 juni hoogstwaarschijnlijk Brazilië als tegenstander.
 
Ghana, zonder de geschorsten Muntari  en Asamoah, kon tegen de jongens van Bruce Arena niet hetzelfde voetbal op de mat brengen als tegen Tsjechië. Maar ook het voetbal van de Amerikanen kreeg bij de supporters niet de handen op elkaar. De doelkansen waren op één hand te tellen zodat een flater van Reyna aan de basis lag van de openingstreffer via Haminu DramaniPimpong verdubbelde ei zo na de score, maar zijn bal ging rakelings naast het doel van Kasey Keller. Met het uitvallen van Reyna, die zich blesseerde bij het tegendoelpunt, kregen de Yankees een tweede domper te verwerken. De ploeg toonde echter mentale weerbaarheid: Dempsey tikte een voorzet van Beasley voorbij Kingston. The American Dream werd al snel terug aan diggelen geslagen. Onyewu haalde Pimpong foutief neer in de zestien. Appiah schoot de elfmeter hoog in doel.
 
In de tweede helft probeerden de Ghanezen de wedstrijd te controleren. Een taak die The Black Stars in de beginfase perfect uitvoerden. Een opwelling bij de Amerikanen zorgde even voor hoop maar een kopbal van McBride belandde op de paal terwijl pogingen van Onyewu en Bocanegra de juiste richting misten. De Afrikanen voetbalden zonder verdere problemen de wedstrijd uit en kwamen via Mensah nog dicht bij de 3-1. [AN]    
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties