Standard reageert op huiszoeking

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Standard reageert op huiszoeking
Foto: © SC

Volg Standard nu via WhatsApp!

Standard werd gisteren opgeschrikt door een huiszoeking in het kader van een onderzoek naar de transfers van Juventus. (=>) De club benadrukte in een officieel persbericht dat het om een onderzoek naar de activiteiten van Juventus -en dus niet naar die van Standard- gaat:

"Alhoewel Standard een klacht had ingediend en zich, via zijn raadsheer, burgerlijke partij had gesteld, wegens een schending van het beroepsgeheim en het bewust laten uitlekken van details naar aanleiding van de huiszoekingen in mei 2004 en februari 2005, bevond een ploeg van de RTBF zich reeds in de lokalen van de club wachtend op een nieuwe, voor de RTBF, aangekondigde huiszoeking.

Deze nieuwe flagrante inbreuk op de geheimhouding van het onderzoek werd onmiddellijk doorgegeven aan het gerechterlijke apparaat, en dit via raadsheer Marc UYTTENDAELE.

De ruchtbaarheid die aan dit nieuw juridisch hoofdstuk wordt gegegeven, doet het imago van de club alles behalve goeds, ondanks het feit dat niemand beschuldigd werd sinds 2004.

In dit kader organiseerde Pierre François dan ook een persconferentie rond de klok van 14u. Hij zette er uiteen dat deze inval gebeurde op vraag van een rogatoire commissie uit Turijn, en dat elke club waarmee Juventus de laatste jaren onderhandelde op een bezoek mocht rekenen. De onderzoekers hadden dan ook enkel oog voor de dossiers tussen beide clubs, namelijk rond de transfers van CARINI, KOVALENKO en ONWUACHI. Alle dossiers werden
overgemaakt aan het Italiaanse team en worden ter plaatse onderzocht.

Naast de vooroordelen die zulk evenement met zich meebrengt, is het nodig te vermelden dat geen nieuwe "affaire Standard" gestart werd."
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 0-1 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties