Charleroi buigt nipt voor Lyon

Philippe Crols

Charleroi kreeg met de Franse landskampioen Olympique Lyon een zeer mooie tegenstander over de vloer. Gevreesd werd misschien wel voor een afstraffing, maar dat werd het allerminst. De zebra's hielden al bij al goed stand en verloren slechts met een doelpunt verschil. Het werd 2-3.

Zoals gezegd werd er dus voor een afstraffing gevreesd en daar zal het eerste kwartier weinig aan veranderd hebben. De nieuwe Zweedse aanwinst van Lyon, Källström, bereikte na drie minuten spelen het aankomend talent Ben Arfa en die scoorde al meteen de 0-1. Charleroi kon via Habibou even dreigen met het hoofd, maar het waren de Fransen die na tien minuten hun voorsprong verdubbelden. Toulalan maakte er 0-2 van. Bij Charleroi was men er echter van overtuigd dat hij dat deed vanuit buitenspelpositie. De scheids dacht daar dus anders over en valideerde het doelpunt. Op het kwartier leek de zaak voor de thuisploeg al helemaal hopeloos. Källström dribbelde een paar zebra's gek en schoot met links onhoudbaar de 0-3 voorbij Laquait. Nadien liet de Franse landskampioen de teugels wat vieren en mocht Charleroi komen, maar verder dan enkele schuchtere pogingen geraakte de thuisploeg niet. De ruststand was dan ook duidelijk, 0-3.

Gedurende de eerste twintig minuten van de tweede helft gebeurde er niet veel noemenswaardigs. De vele wissels waren een geldig excuus. Na die eerste twintig minuten redde Charleroi wel de eer. Caçapa devieerde een voorzet van Orlando tegen zijn eigen dwarsligger en Akpala was goed gevolgd om de 1-3 te scoren. Tien minuten voor tijd werd het nog wat spannender. Opnieuw Orlando lag aan de basis. Dit keer ging zijn voorzet voorbij iedereen behalve voorbij Akgül die er 2-3 van maakte. Charleroi probeerde in de slotminuten alsnog een gelijkspel uit de brand te slepen, maar het bleef bij die 2-3. Al bij al toch een goed resultaat voor de ploeg van trainer Mathijssen