FCN Sint-Niklaas oefent tegen Kortrijk, Antwerp en Beveren

Filip Van Lijsebetten
| 0 reacties
FCN Sint-Niklaas oefent tegen Kortrijk, Antwerp en Beveren
Foto: © SC

FCN Sint-Niklaas heeft de volgende weken nog een druk oefenprogramma. Nadat het eerder wist te winnen tegen Eendracht Zele, Rapid Lebbeke en HO Oostende, werd er tussendoor ook nog gelijkgespeeld tegen het FC Fossombrone van de bekende mode-ontwerper Dirk Bikkembergs.

Koen Schockaert wist in deze wedstrijden reeds zijn visitekaartje af te geven door vier keer te scoren. Spitsbroeder Amine Belfassi is ondertussen in zijn thuisland Marokko op de traditionele manier getrouwd maar liet daar niet na zich voor te bereiden op het volgend voetbalseizoen. Zijn eerste fysieke tests wezen uit dat hij inderdaad aan zijn conditie heeft gewerkt.

Dat zal ook verder kunnen blijken in de volgende oefenwedstrijden, die van een heel ander kaliber zijn. Op iets meer dan 10 dagen tijd werkt FCN immers de topaffiches van de voorbereiding af. De wedstrijden vinden allemaal plaats thuis in de Meesterstraat. Bovendien zijn deze wedstrijden gratis voor abonnees en -18 jarigen en dat is natuurlijk mooi meegenomen.

Het begint zaterdag 5/8 tegen KV Kortrijk om 19 uur. Vorig seizoen nog wipte FCN deze topper uit 2de Nationale uit de Beker met 1-4, en dus zullen de Kerels zeker op een revanche uit zijn. Zij hebben zich versterkt en gaan beslist ook dit seizoen weer een gooi naar de titel willen doen.

Ook de roemrijke club met het stamnummer 1 komt op bezoek. FCN speelt tegen Royal Antwerp FC op woensdag 9/8 om 19 uur. Deze wedstrijd staat in het teken van "derde keer, goede keer" want bij de twee eerdere gelegenheden liet de burgemeester de wedstrijden niet doorgaan.
Antwerp wist zich ook te versterken met onder andere enkele spelers van Manchester United waarmee ze nu toch al enkele jaren een voorbeeldige en vriendschappelijke samenwerking hebben. Ook zij gaan zich dus zeker dit jaar niet laten doen in de competitie.

Tenslotte en "last but not least" krijgt FCN nog het bezoek van de sympathieke buren van KSK Beveren. In deze club waait sinds dit seizoen een volledig nieuwe wind. De samenwerking met Jean-Marc Guillou werd grotendeels stopgezet en er wordt nu meer en meer gekozen voor een gezonde mix van spelers. Trainer Walter Meeuws kreeg het sportieve roer in handen en kan er hopelijk voor zorgen dat het hernieuwde SKB zich kan handhaven in de hoogste reeks. Deze wedstrijd vindt plaats op dinsdag 15/8 om 18 uur. [ST]
                
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties