Van Hyfte doet het in de slotminuten

Kenneth Ringoot

Zondagmiddag stond de bekerwedstrijd VW Hamme – Club Luik op het programma. De laatste maal dat beide clubs tegenover elkaar stonden wist de thuisploeg 4-1 te winnen. De goals waren toen van Van Geem (Dender), Flies (Waasland), Diomi en Van Nieuwenhuyze (Zulte-Waregem). Deze 4 hebben allen andere oorden opgezocht en dus zou het wel eens moeilijk scoren kunnen worden.

In de vorige ronde schakelde derdeklasser Club Luik KV Oostende, titelkandidaat in tweede klasse, uit dus was het een te duchten tegenstander. Dit bleek ook in de beginfase. De vele meegereisde Luikse supporters zagen hun ploeg goed beginnen met schoten van Caprasse maar zijn vizier stond niet op scherp.

In de zesde minuut mochten de Hammenaren een corner nemen en de kopbal van Derycke moest van de lijn gered worden. Na een kwartier moest ook de Hamse doelman Meul in actie komen, hij zweefde een schot van Bastien uit doel. Aan de overkant was het Versyp die op doel besloot, de doelman leek de bal over te tikken maar scheidsrechter Vermeire gaf toch een doeltrap. In de negentiende minuut kon alweer Versyp een vrije trap net niet binnenkoppen. Versyp was alom aanwezig en in de 23ste minuut kopt hij recht in de handen van doelman Govoni op voorzet van Petrovic.

Club Luik ging uit van een goede organisatie en hoopte op dat ene kansje. Op het half uur kreeg Fofana die goede kans. Hij besloot op de deklat maar deed dit echter vanuit een buitenspelpositie. Zes minuten later was er weer Hams gevaar. Versyp kon de corner vrij inkoppen maar zijn inzet werd alweer van de lijn gered, in de rebound aaide het schot van Djamba-Shango de deklat.

Alweer een kansje voor Club Luik in de 39ste minuut. Het was een warrige fase voor het Hamse doel, Meul moest echter niet in actie treden. De brilscore bleef tot de rust op het scorebord.

Na de rust werd de partij bitsiger, zo kreeg Philippe Yves in de 54ste minuut een gele kaart voor een tackle op Versyp, de vrije trap werd met veel show door doelman Govoni gestopt. Zo verdiende Zappia ook geel voor een zware tackle op Petrovic maar hier gaf de scheids enkel een verwittiging.

Ook in de tweede helft was Versyp alom aanwezig met een goede kopbal in de 63ste minuut en een grondscherend schot naast het Luikse doel een minuutje later.

De wedstrijd kabbelde naar het einde en iedereen maakte zich al op voor verlengingen behalve de ingevallen Bart Vlaeminck. In de 84ste minuut schoot hij net naast. Twee minuten later ging hij door tot de achterlijn en uit zijn voorzet kon Van Hyfte vrij inkoppen. Van Hyfte kon bijna de wedstrijd helemaal naar zijn hand zetten, na een mooie solo schoot hij echter onbegrijpelijk hoog over. Ook Vlaeminck pikte ei zo na zijn goaltje mee maar zijn deviatie werd door Govoni met de voet weggevaagd.

Zo weet VW Hamme toch verder te bekeren na een nipte 1-0 winst tegen een stug club Luik. De Waalse ploeg ambieert de titel in derde en wist het in de beker twee tweedeklassers knap lastig te maken. Nu wacht VW Hamme een confrontatie met een eerste klasser. Hopen ze daar op een haalbare kaart of treffen ze liever een grote klepper?