Reactie van KV Mechelen op loting beker

Bart Hermans
| 0 reacties
Reactie van KV Mechelen op loting beker
Foto: © SC

In de 1/16e finales van de Beker van België komt KV Mechelen uit tegen Germinal Beerschot. Het is niet echt een grote ploeg die ze ontmoeten, maar toch zijn ze blij Achter De Kazerne met de loting.
 
Germinal Beerschot zakt in het weekend van 21 en 22 oktober af naar Mechelen voor een regionale derby met als inzet een plaatsje bij de laatste zestien van de beker.
 
Met Germinal Beerschot ontmoet KV Mechelen geen simpele tegenstander en ook geen "grote" ploeg in de 1/16e finales van de beker. Toch zijn voorzitter Johan Timmermans en sportief directeur Fi Vanhoof zeer tevreden met de loting.

Tevreden, voorzitter Johan Timmermans? "We zijn zeer tevreden met deze loting. Met Germinal Beerschot krijgen we een regionale ploeg voorgeschoteld die we zeer goed kennen, wat uiteraard ook impliceert dat zij ook van het reilen  en zeilen bij ons op de hoogte zijn. Bovendien spelen we thuis wat bij de Beker van België in een eenmalige wedstrijd voordeel kan opleveren. Alles is mogelijk in een dergelijk cupduel. Nadeel is natuurlijk dat het voor Germinal Beerschot de eerste bekerwedstrijd zal zijn waardoor zij zeker en vast een prestatie zullen willen neerzetten. Laten we zeggen dat het een dubbeltje op zijn kant is."

Ook sportief directeur Fi Vanhoof is die mening toegedaan, al klinkt hij nog positiever dan de voorzitter. "Het is een ideale loting. Een tegenstander van dichtbij en bovendien een thuiswedstrijd, meer moet dat niet zijn."

KV Mechelen kwam als elfde uit de bokaal, de grote namen waren toen nog niet tevoorschijn gekomen. Zowel Johan Timmermans als Fi Vanhoof zijn er niet rouwig om dat de
zwaargewichten niet aan Malinwa gekoppeld werden. "Qua belangstelling zit het zeker goed, denk ik. Het had beter gekund, maar ook veel slechter. Stel je voor dat je een uitwedstrijd tegen Cercle Brugge moet spelen. Dat klinkt toch veel minder fraai in de oren? Tegen
Germinal Beerschot in het eigen stadion is de beste oplossing," aldus de sportief directeur van KVM.

Ook over de haalbaarheid klinken er positieve geluiden Achter de Kazerne. "In de Beker van België is alles mogelijk. Kijk maar naar de prestatie van Verbroedering Geel vorig seizoen op het veld van Anderlecht. Bovendien, ik heb ons in de voorbereiding goede wedstrijden zien spelen tegen Westerlo en Roda JC, dus waarom niet?", zegt Vanhoof.

Bij de KVM-preses horen we hetzelfde, al steekt een realistische Timmermans een waarschuwende vinger op. "Verdere ambities in de bekercompetitie zijn niet aan de orde. Sommigen zweven al na de drie zeges van afgelopen weken, maar we moeten met onze voeten op de grond  blijven. We zullen zeker en vast nog verliezen, al kan de
bekerwedstrijd tegen Germinal Beerschot uiteraard alle kanten uit." [AN]
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties