Brussels onderuit tegen Willem II

Brussels kon zijn oefenwedstrijd tegen het Nederlandse Willem II niet winnend afsluiten: drie doelpunten na de rust velden het iets te zware verdict. Vooral na de rust trad Brussels met een veredeld B-elftal aan. Tester nummer 1, de Sloveen Tomislav Misura liet geen al te goeie indruk na, en werd reeds bij de rust vervangen. De andere, Jules Cesar Oulai (die vorig jaar veel meespeelde bij La Louvière, nadat hij eerst was afgetest bij Anderlecht) deed het veel beter en speelde, net als Patrick Nys, Sydney Kargbo en Zoltan Petö de volle 90 minuten. Het is echter nog niet bekend of hij nog mag blijven meetesten. Een heel pak spelers ontbraken, omwille van blessures en interlandverplichtingen, net als nieuweling Nenad Stojanovic.

De eerste schooldag was nog maar net afgelopen, of de Brusselssupporters konden reeds terecht in het Edmond Machtensstadion: vanaf 17u gingen alle deuren open voor een mini-opendeurdag, voorafgaand op de wedstrijd, die om 19u30 begon.
Willem II had heel wat Belgen of spelers met een Belgisch verleden in de wedstrijdkern: Ibrahim Kargbo ontbrak dan wel, Bjorn Sengier, Mathieu Assou-Ekotto, Kristof Imschoot en Mohamed Messoudi zijn niet onbekend bij het Belgische publiek.

Over de wedstrijd zelf valt er niet zoveel te vertellen: voor de rust viel er nauwelijks wat te beleven. Het spel ging op en af, maar geen van beide ploegen was echt gevaarlijk. Tester Misura was eventjes dicht bij een kans, maar hij miste zijn schot volledig. Aan de overkant moest Nys een Nederlandse poging wel uit z'n doel halen. De brilscore bij de rust was niet meer dan logisch. Van deze eerste helft onthouden we nog vooral een mooie actie van Joe Keenan, de rechtsmidden van de Nederlandse middenmotor. Die leverde echter geen doelgevaar op.

Na de rust werd er bij beide ploegen veel gewisseld, en vooral Brussels had daar last van. Op het uur kwam er opeens een doelpunt uit de lucht gevallen: invaller Anouar Hadouir opende de score (0-1). Amper zeven minuten later lag Brussels helemaal in de touwen: dankzij geknoei in de verdediging en efficiënte afwerking bij Willem II konden Steef Nieuwendaal (0-2) en Zsombor Kerekes (0-3) de score uitdiepen tot 0-3. De wedstrijd was nu helemaal gespeeld, en Brussels kwam terug wat meer in de wedstrijd. De beste kans was voor jeugdspeler Esteban Casagolda, maar zijn staalhard afstandsschot werd knap gepareerd door Sengier. Een knappe actie van Moussa Sanogo kon net niet worden afgerond door Sofiane Benzouien, die aardig inviel. De wedstrijd eindigde op 0-3, en daar waren de acht meegereisde Willem II-supporters meer dan tevreden mee. [AN]

FC Brussels: Nys, Culek (46' Sutchuin), Omonga (46' Dellevoet), Kargbo, Durieux (61' Bengui (89' Durieux)), Petö, Gorius (46' Benzouien), Andersen (46' Massart), Misura (46' Sanogo), Oulai, Bolzoni (61' Casagolda)
Willem II: Sengier, Janse, Wau, Baelum, Valencia, Assou-Ekotto, Imschoot, Keenan, Bobson, Wilmet, Kerekes (bank: Hadouir, Swinkels, Van Lieshout, Messoudi, El Hamidaoui, Holman, Hermans, Den Ouden, Nieuwendaal)
Doelpunten: 60' Hadouir (0-1), 62' Nieuwendaal (0-2), 67' Kerekes (0-3)

Toeschouwers: 1000.