Fererra: "Zeven op vijftien te weinig"

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Fererra: "Zeven op vijftien te weinig"
Foto: © SC

Club Brugge verloor zaterdagavond twee dure punten in een thuiswedstrijd tegen Bergen en start het seizoen zo met een schamele zeven op vijftien. Coach Emilio Ferrera beseft dat dat veel beter moest.

"Ik ben ontgoocheld voor onze talrijke fans", aldus Ferrera op clubbrugge.be. "Zij waren voor een overwinning naar hier gekomen. Jammer, maar die dingen gebeuren nu eenmaal in voetbal. Vandaag verloren we twee punten omdat we te veel technische fouten maakten. Bergen speelde een quasi perfecte match: goeie omschakeling van verdediging naar aanval, een goeie wedstrijdmentaliteit en weinig technische fouten. Club faalde op collectief vlak en dat moet normaal onze sterkte zijn. In onze ploeg hebben we geen speler die rug naar doel, twee man voorbijgaat en scoort. Wij zijn niet afhankelijk van een flits van één speler, maar hebben duidelijk gekozen voor de collectieve oplossing. Als we gevaarlijk willen zijn, doen we dat met veel volk. Het enige positieve is dat we er in de slotfase alles hebben aan gedaan om de drie punten nog thuis te houden. Die zege had wellicht niet verdiend geweest, maar zo’n matchen moet je ook kunnen winnen."

"De zeven op vijftien stemt me helemaal niet tevreden. Dit is absoluut te weinig voor een team als Club Brugge", besluit Ferrera.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties