RSC Anderlecht - D. Zultse VV 4 - 1

Guillaume Belaey
RSC Anderlecht - D. Zultse VV   4 - 1

Logische en verdiende overwinning voor RSC Anderlecht dat zaterdagnamiddag nog maar eens aantoonde één van de beste voetballende damesploegen van het land te zijn.  Deze keer kon Zultse tot iets na de rust de bordjes in evenwicht houden.  Zultse kreeg echter net voor de rust de kans om de opener via Fien Decabooter te scoren.

Anderlecht nam van bij de aanvang het heft in handen.  Een schot van Browaeys zoefde over terwijl even later de kopstoot van de Nederlandse spits Van Malenstein ook richting miste.  Van Malenstein lag ook aan de basis van de volgende aktie.  Een slimme doorsteekpass naar Gertie Van Humbeeck, maar zij besloot echter naast.  Het eerste Zultse gevaar situeerde zich in de 22’.  Een schot van Fien Decabooter werd door Gave Van Poucke met de vingertoppen in hoekschop verwerkt.   Drie minuten later kon Marijke De Rouck, Fien Decabooter lanceren maar Gave Van Poucke stond heel attent te keepen.  Anderlecht rook dan het gevaar en stapelde terug enkele kansjes op.  Leen Wouters haar trap ging over terwijl het schot van Sarina Heirbaut te zwak was om Evelyne Libbrecht te bedreigen.  Sarina Heirbaut kreeg even later terug de kans op de 1-0 maar haar kopstoot ging over.  Beide ploegen kregen voor de rust nog één kans.  Evelyne Libbrecht redde de paars-witte kans met de vingertoppen terwijl Fien Decabooter net naast het doel besloot.
In de tweede helft gooide Anderlecht het  over een andere boeg.  Met iets minder ‘kort-getik’ trachtten ze nu veel vlugger hun flanken te bereiken.  Zultse trok zich  iets meer achteruit en kan het scoren niet verhinderen.  Na 3’ kon een hoekschop ingekopt worden (1-0).  Anderlecht bleef de betere ploeg maar buiten het verkrijgen van hoekschoppen leverde dit aanvankelijk niet zoveel gevaar op.  Zultse kwam er maar sporadisch uit waarbij de vrije trap van Davina Callens door Marijke De Rouck in de handen  van Van Poucke werd gekopt.  Zultse werd dan in de 20’ koud gepakt.  Een Zultse aanval werd onderschept en via een lange bal kwam Sarina Heirbaut in balbezit.  Deze legde af naar de inlopende Van Malenstein, die de bordjes op 2-0 bracht.  Zultse kreeg 10’ later opnieuw hoop wanneer Fien Decabooter de buitenspelval omzeilde en de vrijstaande Davina Callens aanspeelde.  Ook zij aarzelde niet en scoorde knap tegenvoets.  De vreugde van Zultse bleek van korte duur want Cynthia Browaeys regaeerde één minuut later met een derde treffer.  En drie minuten later legde Sarina Heirbaut de 4-1 eindstand vast.  Zultse kreeg nog één kans.  Een voorzet van Decabooter werd door Marijke De Rouck verlengt maar eindigde in de handen van Van Poucke.  Volgende week trekt Zultse naar Merkem.

Anderlecht : Van Poucke, Van Humbeek (72’ Taelemans), Dooremont (67’ Windey), Wouters, Puttemans, Heirbaut, Segers, Browaeys, De Cock (’45 De Smedt), Van Malenstein, Dermul
Zultse : Evelyne Libbrecht, Elien Ameye, Ellen Volckaert, Evi Wallez (81’ Eva Van Daele), Delphine Cael (71’ Sofie De Puydt), Fien Decabooter, Laurence Marchal, Lore Vandeghinste, Annelies Demeijer, Catherine Debaere (56’ Davina Callens), Marijke De Rouck

Geen Kaarten

Doelpunten : 48’ 1-0 x, 65’ 2-0 Van Malenstein Hannah, 76’ 2-1 Davina Callens, 77’ 3-1 Cynthia Browaeys, 80’ 4-1 Sarina Heirbaut

D. ZULTSE VV B ALLEEN AAN DE LEIDING

D. ZULTSE VV B – SK BELLEM 2-0
Het B-team van D. Zvv behaalde zaterdag haar 2e overwinning op rij.  Door het puntenverlies van de andere ploegen komt het hierdoor alleen aan de leiding.
In een matige 1e helft bleven de bordjes 0-0.  In de tweede helft kregen de geel-groenen meer kansen. Wanneer Bianka Ternier wilde uithalen werd ze in de rechthoek neergehaald.  Jolien Badie zette de strafschop feilloos om.  Even voor affluiten verzekerde Vanessa Molly met een fraai schot de Zultse 3-punter.
Zultse, dat nog geen tegendoelpunt incasseerde, krijgt volgende week zaterdag buur DAVO WAREGEM op bezoek (Derby ZULTE – WAREGEM), dat zaterdag 2 punten aan huis tegen Massenhoven liet liggen.