Kasterlee neemt goede start

Eddy Leysen

Bij de thuisploeg, die Delen moest missen wegens familiale omstandigheden, stonden maar liefst twaalf van de vijftien spelers uit de eigen gemeente op het wedstrijdblad. De bezoekers uit Oosthoven, vorig jaar nog actief in tweede provinciale, had enkele ervaren jongens op het terrein staan. De routiniers Leysen en Van Litsenborgh waren ooit actief in de nationale reeksen. Toch schoot een jong Kasterlee vinnig uit de startblokken.

De eerste kans kwam er na vijf minuten langs Van de Perre en amper een minuut later was het raak. Een voorzet van David Emiliani werd door Oosthoven-doelman Edwin Zon in doel gedevieerd. (1-0)

Kasterlee rustte niet op zijn lauweren, het stak in tegendeel nog een tandje bij. Opnieuw Emiliani stuitte, op voorzet van Nick Steenackers, loeihard op de vuisten van Zon, de 18-jarige Jan Meeus trapte de rebound mooi in doel (2-0)

Oosthoven was van streek en had niet direct een pasklaar antwoord, want nog voor het kwartier ging een poging van Van de Perre,op aangeven van Dierckx, rakelings naast. Toch kwamen de paars-witte bezoekers beter in de wedstrijd en dreigde even langs Van Litsenborgh. De betere kansen bleven echter voor de thuisploeg, want eerst was er een uitstekende Zon nodig op een poging van Meeus, debutant Jef Boonen zag zijn kopbal van de lijn geveegd.

In de tweede helft was het spelniveau heel wat minder. Kasterlee drong Oosthoven het spel op, maar de bezoekers konden niet één doelrijpe kans afdwingen. Zo neemt een erg jong Kasterlee een uitstekende start, met 7 op 9, een ambitieus Oosthoven kon slechts drie punten vergaren uit evenveel wedstrijden.