Analyse Promovendus Wezel behoudt maximum

Eddy Leysen
Promovendus Wezel behoudt maximum

Na twee speeldagen hebben nog slechts drie ploegen het maximum van de punten. Van Forcom Antwerpen en Morlanwelz werd dit min of meer verwacht, promovendus Wezel voegt zich verrassend aan dit lijstje toe.

Toch waren de tegenstanders van Wezel in de eerste twee wedstrijden van het seizoen niet van de minsten. Vorige week werd Châtelet, toch een ploeg die tot de kanshebbers voor de titel wordt gerekend en al enkele jaren top vier meedraait, met 5-1 wandelen gestuurd. Afgelopen vrijdag moest ook Junkies Frameries in het recente sportcomplex De Bleukens in Balen door de knieën.

Forcom Antwerpen loodste zich na een spannende wedstrijd naar het maximum tegen Brussels. Bachar en vooral Harram waren de uitblinkers, niet toevallig keerden zij na de pauze het tij tegen Brussels.

Morlanwelz en Houthalen-Genk maakten propagande voor het zaalvoetbal. Pas in de slotfase kon Paraske Bowl uit Morlanwelz het laken naar zich toe trekken om zich zo naast Forcom en Wezel naar de eerste plaats voetballen.

Bij ONU Seraing draait het wat minder. De ploeg had grote ambities, maar misschien moet het die na twee gelijke spelen op rij al wat bijschaven. Uiteraard is het seizoen nog lang en valt met een gelijkspel vorige week bij Hasselt, dat de lat ook hoog legt en als outsider wordt beschouwd voor de play-offs, nog wel te leven, de draw tegen nieuwkomer Carolo Frameries is minder hoopgevend. Het tweede Frameries hijst zich wel opvallend naar de vierde plaats, met vier op zes.

Châtelet lijkt zich herpakt te hebben na de pandoering op de eerste speeldag in Wezel. Tegen Edegem leek het aan de pauze bij een 4-0 stand af te stevenen op een vlotte overwinning. Maar de bezoekers uit het Antwerpse strandden uiteindelijk slechts op één doelpuntje. En ook die andere Antwerpse club, Zvc Borgerhout, ging na een erg matige partij onderuit in Lommel

Korte verslagen (met dank aan Jos Donders - KBVB):

Lommel – Borgerhout 2-0 (1-0)
Reeds in de derde minuut scoorde El Yahiaoui, op aangeven van Nicaise, de openingstreffer. Minicup, krap in aanvallend opzicht, verdedigde die minieme voorsprong met hand en tand. Borgerhout kon lustig de aanvalstrom roffelen. Het leverde echter niets op. Na de pauze kwam er meer dreiging van Borgerhout. Zouggaghi (B.) liep tegen rood aan en dat ontregelde hun spel. Letemahulu velde met een knappe actie - iets meer dan een minuut voor tijd - het vonnis. Doelman Dandoy deed de rest. Het werd zelfs net na het laatste fluitsignaal nog 3-0 maar niet meer gevalideerd.
Doelpunten: 3’ El Yahiaoui (1-0), 38’ Letemahulu (2-0).

Wezel – J. Frameries 3-1 (1-0)

De thuisploeg startte sterk. Al na vijf minuten opende El Badey de score (1-0). De bezoekers brachten meer evenwicht in het vertoon. Dewit (W.) en Emilio troffen het doelhout. Na rusten kwamen de Junkies aanvallender voor de dag. Duric werkte een perfecte counter beheerst af (2-0). Een knappe driehoek Duric – Vanruysseveldt – Trickels leverde de 3-0 op. Emilio nog tegen maar de tweede zege op rij van de promovendus kwam niet meer in gevaar.
Doelpunten: 5’ El Badey (1-0), 28’ Duric (2-0), 34’ Trickels (3-0) en 34’ Emilio (3-1).

Houthalen-Genk – Morlanwelz 3-6 (2-3)
De afwezigen in het schitterende complex van het Lakerveld hadden ongelijk. Zij die er waren zagen een heel goede wedstrijd. HG – nog steeds zonder zijn twee Nederlandse vedetten - toonde karakter en maakte het een kundig Morlanwelz flink lastig. Pas een minuut voor het rustsignaal klommen de bezoekers op 2-3. Meteen nadien werd het 2-4 doch bij 3-4 was nog alles mogelijk. Pas in de slotminuten kreeg Paraske Bowl zekerheid.
Doelpunten: 7’ Falasque (0-1), 9’ Laguireh (1-1), 14’ De Vasconcelos (1-2), 18’ Leone (2-2), 20’ Falasque (2-3), 21’ Medina (2-4), 25’ Moutoud (3-4), 28’ en 36’ Medina (3-5 en 3-6).

Antwerpen – Brussels 5-3 (3-3)

Zowel Forcom Antwerpen Elite als Brussels United bewezen met een spetterend vertoon dat ze tot de smaakmakers mogen gerekend worden. Op een gezond agressieve wijze gingen beide voluit voor de zege. De wedstrijd kantelde na rusten toen Bachar met een magistraal hakje op aangeven van Harram voor de 4-3 tekende. Een grootse Harram de plaatste het orgelpunt toen hij op aangeven van Idlaasri op de juiste plaats was (5-3). Doelman Morant werd nog zwaar op de korrel genomen maar bleef overeind.
Doelpunten: 9’ Harram (1-0), 9’ Gustavo Machado (1-1), 13’ Diogo Guimaraes (1-2), 14’ El Haoual (2-2), 17’ Diogo (2-3), 19’ Bachar (3-3), 25’ Bachar (4-3) en 33’ Harram (5-3).

Seraing – C. Frameries 3-3 (2-0)
In een gesloten eerste helft klom ONU op het kwartier op 1-0. Aranha flirtte met de gelijkmaker. Luttele seconden voor rusten verdubbelde Buscaino na een onbestrafte tussenkomst de score. Meteen in de tweede helft brak de wedstrijd open. Kazanza zorgde met de 2-1 daarvoor. Na 3-1 schonk Luiz Aranha de Carolo’s nog verdiend een punt. Hij scoorde de 2-3 en zette seconden later een strafschop om. Thuisgoallie Bargibant moest zich nog reppen of de punten waren vliegen.
Doelpunten: 15’ Volpe (1-0), 20’ Buscaino (2-0), 22’ Kazanza (2-1), 23’ Volpe (3-1), 23’ en 25’ (op penalty) Aranha (2-3 en 3-3).

Châtelet – Edegem 4-3 (2-0)
Eén van de drie nieuwe Brazilianen (Dos Santos Rubini Glauber) opende de score. Edegem bezweek onder de druk en keek meteen na rusten tegen een 4-0 achterstand op. Die marge bleef intact tot acht minuten voor de rust. Toen werd Rudy Plompen vliegende doelman. Hij zette de eerste tienmeter om en dat was het sein voor een alles of niets offensief dat evenwel strandde op 4-3.
Doelpunten: 5’ Dos Santos (1-0), 7’ en 24’ Ferrian (2-0 en 3-0), 27’ Neukermans (4-0), 32’ 10m. Plompen (4-1), 34’ Roose (4-2) en 38’ Jaffal (4-3).

De wedstrijd van Hasselt bij Charleroi, die voorzien was voor afgelopen vrijdag, wordt omwille van het Fed Cup-gebeuren verplaatst naar maandag 25 september.