Leiderstrio wacht moeilijke opgave

Eddy Leysen
| 0 reacties
Leiderstrio wacht moeilijke opgave
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

In het Futsal staat vrijdagavond de derde speeldag op het programma. Deze keer wordt wel een volledige speeldag afgewerkt, met enkele interessante wedstrijden op het programma.

De verrassende medeleider Wezel maakt zich op voor de eerste uitwedstrijd van het nog jonge seizoen. De kampioen uit tweede van vorig voetbaljaar moet naar Brussels, wat beslist geen gemakkelijke partij zal worden. Benieuwd of de Kempenaars ook op verplaatsing het maximum van de punten zal kunnen behouden.

Maar ook Antwerpen, dat net als Wezel het maximum van de punten heeft, wacht een sware klus. Een verplaatsing naar Hasselt is nooit eenvoudig, zeker niet nu de Limburgers op de openingsspeeldag slechts een gelijkspel wisten af te dwingen. Futsal Hasselt wil langzaam maar zeker naar de top en een misstap is niet op zijn plaats. Toch is Forcom licht favoriet voor deze partij.

De derde ploeg die mee de leiding heeft genomen na twee speeldagen is Morlanwelz. Paraske Bowl, de naam van de ploeg sinds de start van de competitie, treedt in eigen huis aan tegen ONU Seraing. De ambitieuze Luikenaars speelden tot op heden twee keer gelijk en lijkt dus een moeilijk te bespelen tegenstander te worden. De vraag is of Morlanwelz, misschien wel dé te kloppen ploeg dit seizoen, zo vroeg op het seizoen al een steek kan laten vallen.

Landskampioen Charleroi werd in het tussenseizoen geteisterd door extrasportieve zaken en blijkbaar heeft de club daar op de openingsspeeldag hinder van ondervonden. Vorig weekend kreeg 's lands hoogst aangeschreven club niet de kans om de scheve situatie recht te zetten, doordat de Fed Cup in het tennis in de Spiroudome werd afgewerkt. Dit weekend wacht de Carolo's een trip naar de buren van Columbia Euro Frameries, de promovendus die verrassend vier punten uit twee partijen wist te vergaren.

Een andere club die in Frameries, bij Junkies weliswaar, iets kan rechtzetten is Châtelet. De derde uit de eindstand van vorig jaar beet in de openingsspeeldag in het zand bij Wezel, maar kon vorige week toch aanknopen met de overwinning. Junkies Frameries blijft puntenloos onderaan bengelen.

Naast Charleroi en Junkies zijn ook Houthalen-Genk en Edegem nog naarstig op zoek naar hun eerste punten. Beide clubs staat een Antwerps-Limburgs duel te wachten. Minicup Lommel trekt naar Edegem, Houthalen-Genk staat in Borgerhout wellicht weer een warm onthaal te wachten.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties