België doet goede zaak in Uefa-ranking

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
België doet goede zaak in Uefa-ranking
Foto: © SC

Eind dit jaar mag onze landskampioen niet rechtstreeks naar de Champions League, maar mogelijk is dat over twee seizoenen opnieuw het geval. België staat immers op een plek die recht geeft op zo'n rechtstreeks ticket. Onze Belgische afgevaardigden deden deze week een goede zaak.

Zulte Waregem en Club Brugge plaatsten zich met respectievelijk winst en een gelijkspel voor de groepsfase van de Uefa-beker. Anderlecht pakte ondertussen een puntje in de Champions League. Enkel Standard ging de boot in en sprokkelde dus geen punten.

Ondertussen kwam er ook goed nieuws vanuit het buitenland. Belgiës naaste concurrent, Oekraïne, zag zijn twee Uefa-bekerdeelnemers wegvallen en bovendien doen Dinamo Kiev en Shakhtar Donetsk het allesbehalve goed in de Champions League. Ook Schotland zag met Hearts een tweede team wegvallen uit de Uefa-beker.

Dat alles maakt dat België momenteel op de fel begeerde tiende plek staat. De tiende in de stand is niet verzekerd van een rechtstreeks ticket, maar de kans is in ieder geval groot. De tiende krijgt immers een rechtstreeks ticket als de winnaar van de Champions League van het vorige seizoen zich al via de competitie rechtstreeks geplaatst heeft voor de Champions League. Meestal is dat het geval.

België staat dus momenteel tiende, met 27.475 coëfficientpunten. Oekraïne volgt met 26.975 stuks, Schotland heeft er 26.500. Ook Turkije, Bulgarije en Tsjechië staan nog redelijk dicht bij.

België moet al deze landen achter zich zien te houden dit seizoen, wil het tiende blijven.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties