Vanden Stock: 'Niemand mag komende zomer weg'

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Vanden Stock: 'Niemand mag komende zomer weg'
Foto: © SC

Anderlecht bekampt vanavond Racing Genk in een duel om de koppositie van de vaderlandse competitie. Het fel vernieuwde Anderlecht heeft er ondertussen al twee competitiemaanden opzitten. Tijd voor een round-up met voorzitter Roger Vanden Stock.

"Je ziet dat bepaalde transfers erg goed lonen, ze waren hun geld waard", aldus Vanden Stock in de Morgen. "Maar ik zeg nu al: straks mag geen enkele speler weg, ook Boussoufa en Biglia niet. We gaan ervoor vechten om hen te houden, al is er natuurlijk altijd een grens."

"Neen, ik zal straks niet treuren als we de tweede ronde van de Champions League niet halen. Waarom denkt u dat ik zeg: we zouden blij zijn als we overwinteren. Ik zal niet ontgoocheld zijn als de Champions League stopt met de derde plaats. Want in de tweede CL-ronde treffen we een reekshoofd en dan is het toch gedaan. Oké, dan krijg je weer veel inkomsten (vier miljoen euro, VH) maar als je het puur op sportief vlak bekijkt, ben je eigenlijk beter af door derde te eindigen. En dan probeer je zo ver mogelijk te geraken in de Uefa-beker."

En tot slot: gelooft Vanden Stock in de droom om het WK 2018 naar de Benelux te halen? "Absoluut. Er wordt veel mee gelachen, maar potverdekke: dat is een evenement dat ons de mogelijkheid geeft om te bewijzen wat België op internationaal vlak kan. Als zo'n kans zich aandient, moet je die grijpen."
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties