Stuttgart kende een moeilijke avond

Philippe Crols

VFB Stuttgart heeft zich bij de laatste zestien van de DFB-Pokal geschaard. De eersteklasser ging op bezoek bij de amateurs van Babelsberg. Een makkelijke opdracht op papier, maar in praktijk verliep het net iets anders.

De bezoekers kwamen al wel snel op voorsprong. Nog voor het eerste kwartier was weggetikt had Hilbert de 0-1 op het bord gezet. Dat was ook de magere ruststand. Na rust werd het publiek wel verwend. Het zag maar liefst nog vijf doelpunten. Tien minuten na rust leek Delpierre het pleit te beslechten in het voordeel van de thuisploeg. Vijf minuten later zorgde Ben-Hatira echter voor de aansluitingstreffer en dus ook weer voor spanning.

Op het uur diepte de eersteklasser zijn voorsprong opnieuw uit tot twee doelpunten. Gomez maakte er 1-3 van, maar nog gaven de amateurs zich niet gewonnen. Opnieuw Ben-Hatira bracht de spanning terug in de partij door twintig minuten voor tijd de 2-3 te scoren. Een stunt zat er in, maar werd geen werkelijkheid. In de slotfase maakte Cacau er nog 2-4 van.