Trainers na KVM - G. Beerschot

Bart Hermans
| 0 reacties
Trainers na KVM - G. Beerschot
Foto: © SC

Marc Brys, je was niet gerust in de trip naar Mechelen en dat is dan ook terecht gebleken.
 
"Absoluut, we hebben KV Mechelen voldoende gevolgd om te weten wat er ons te wachten stond. We wisten op voorhand dat KV Mechelen een jonge ,enthousiaste en agressieve ploeg is. Hun opbouw verloopt langs de flanken en we wilden dan ook vermijden dat ze via die flanken naar binnen gingen, we wisten wel dat er in de opbouw nog dikwijls foutjes slopen. We wilden van die slordigheden gebruik maken om snel om te schakelen en ik denk dat dit voor een deel gelukt is. We hebben het spel aan KV Mechelen gelaten, maar zelf toch een drietal goede mogelijkheden gecreëerd."
 
Het viel op dat je erg voorzichtig startte.
 
"Nee, dat heeft niks met voorzichtig te maken. We hebben gespeeld met de mogelijkheden die we denken te hebben om een ploeg als KV Mechelen te bekampen. Als we op onze eigen manier vrij agressief en snel gingen spelen vrees ik dat we direct het deksel op onze neus gingen krijgen. De mogelijkheden tegen dit Mechelen liggen vooral in de centrale recuperatie waar ze regelmatig foutjes maken. Die foutjes zijn gebeurd en de kansen zijn gekomen, maar we hebben het niet afgemaakt en dat is jammer. Dat zijn kantelmomenten in een duel en dan kan je de wedstrijd naar je toe trekken en dat is niet gebeurd."
 
Die kans in de tweede helft van Sterchele mag eigenlijk niet gemist worden?
 
"We mogen de spelers niet individueel evalueren na zo een wedstrijd. We hadden ervoor gekozen om Mechelen te counteren en hebben dan ook een drie- à viertal goede mogelijkheden gehad. We wisten dat zij na een tijd grote ruimtes gingen laten en daar wilden we van profiteren."
 
In de verlengingen hebben jullie nooit jullie stempel kunnen drukken?
 
"In de verlengingen kom je 1-0 achter en ik denk dat er dan nog weinig sprake is van rust in de ploeg. We stonden dat al met drie spitsen op het veld en dan krijg je de neiging om die bal rechtstreeks in de box te droppen. Dan speel je de sterke centrale verdedigers van Mechelen in hun kaart. Zulke lange ballen kunnen natuurlijk eens goed vallen, maar dat gebeurde spijtig genoeg vanavond niet."
 
Was dit verlies op één of andere manier ingecalculeerd?
 
"Je houdt daar natuurlijk geen rekening mee. Je weet dat je met KV Mechelen een zeer geduchte tegenstander krijgt, maar vanuit gaan van je eigen verlies… dan kan je beter niet meer voetballen. Deze bekercampagne moest ons seizoen kleuren. In de competitie zijn we redelijk gestart, we hadden zelfs al enkele punten meer kunnen en moeten hebben. Ik ben er zeker van dat eenieder van Germinal Beerschot de ambitie had om verder te bekeren. Toch wil ik KV Mechelen feliciteren met deze zege."
 
 
Peter Maes, dit kan je het betere stuntwerk noemen. Het was wederom propaganda voor het voetbal in tweede klasse. Binnenkort wil iedereen in tweede voetballen?
 
"Als ik de commentaren hoor, komt altijd hetzelfde terug en dat is dat tweedeklassevoetbal niet leefbaar is. Ik ben daar niet met akkoord, tweede klasse is zeker leefbaar, alleen moet het wat beter gestructureerd worden. Ik vind het leuk te horen dat een eersteklasser zich aanpast aan een tweedeklasser. Dan weet ik dat we goed aan het werken zijn."
 
Jullie begonnen heel gretig aan de wedstrijd en vielen meteen aan en konden conditioneel heel de wedstrijd mee?
 
"Dat is het voordeel van een tweedeklasser die ook twee keer per dag kan trainen. Dan zie je na 120 minuten dat je ook fysiek de evenknie bent van een eersteklasser. Als je dan als team heel goed functioneert en iedereen de afspraken nakomt dan zie je dat ze het lastig hebben met ons."
 
Moest je het team nog extra motiveren. De wedstrijd was live op de buis , dit kon wat teweeg brengen?
 
"Nee, ik denk het niet. Als je als onze wedstrijden bekijkt dan zie je altijd diezelfde inzet en continuïteit. We wilden ook vandaag iets brengen vanuit een goed organisatie. We wilden een blok neerzetten en van daaruit de kansen bijeen te voetballen. Heel veel kansen hebben niet bijeen gevoetbald, maar er waren mogelijkheden. Het was zo'n wedstrijd waarin de ploeg die scoorde zou winnen. Op het moment dat Sterchele die kans mist op de paal voel je dat we die wedstrijd gaan winnen."
 
Dit is een enorme opsteker?
 
"Ja, dit is enorm belangrijk voor de club. Je voelt een enorme drang hier naar succes. We hebben als een jonge groep die tot nu toe nog niets heeft kunnen betekenen voor het Belgisch voetbal bewezen dat we iets in onze mars hebben. Vanavond mag er dan ook eens stilgestaan worden, maar morgen gaan we weer werken naar de wedstrijd zondag tegen Oostende toe. We hebben 120 minuten in de benen, ik zag naar het einde van de wedstrijd toch enkele wrakjes op het veld dus morgen wordt het weer werken om iedereen klaar te krijgen. De competitie is nog altijd het belangrijkste voor mij."
 
Je moest je troepen geregeld afremmen? Vooral naar het einde toe zag ik je dikwijls teken doen dat ze het rustiger moesten doen.
 
"Ja, vermoeidheid is ook een serieuze factor. Als je vermoeid bent, ga je ook niet meer zo helder nadenken en dan ga je simpele dingen moeilijk maken. Daardoor kregen we soms te makkelijk balverlies en gaven we hen de gelegenheid om wat druk neer te zetten." [AN]
            
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties