Analyse Vier eersteklassers sneuvelen

Philippe Crols
| 0 reacties
Vier eersteklassers sneuvelen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De zestiende finales van de DFB-Pokal hebben weer een aantal verrassingen met zich meegebracht. Nadat we in de eerste ronde al Werder Bremen en Hamburg kwijtspeelden was het nu onder andere de beurt aan Schalke en Dortmund. Daarnaast vlogen er met Gladbach en Leverkusen nog twee andere eersteklassers uit de beker.
 
De grootste verrassing kwam uit Osnabrück. De plaatselijke derdeklasser toonde zich beter dan eersteklasser Gladbach. Een doelpunt van Sonck mocht niet baten. Ook was er natuurlijk sensatie in Keulen en Duisburg. Daar werden respectievelijk Schalke 04 en Bayer Leverkusen uit de beker geknikkerd.
 
Dat Borussia Dortmund eruit ligt is niet zo’n gigantische verrassing. Dortmund heeft bijzonder veel moeite om een thuiswedstrijd te winnen en tegen reeksgenoot Hannover lukte het dus opnieuw niet. Er werd met 0-1 verloren. Hannover geeft zo al wat meer kleur aan zijn voorlopig grijs seizoen. Voor Dortmund zal Europa halen via de competitie moeten.
 
Er waren uiteraard ook gewoon eersteklassers die wel deden wat er van hen verwacht werd, maar dat ging vaak moeizaam. Bochum sleepte zich bijvoorbeeld maar in de slotfase van de partij voorbij tweedeklasser Karlsruhe en Wolfsburg won ook maar met 1-0 van eveneens een tweedeklasser, SC Freiburg.
 
Alemania Aachen had zelfs verlengingen nodig om zich bij de laatste zestien te scharen. Aue moest in de extra-tijd wel zijn meerdere erkennen. Het werd 4-2. Nürnberg had eveneens verlengingen nodig. Het won uiteindelijk wel van Paderborn. Frankfurt had het ook moeilijk, maar verlengingen hadden zij niet nodig. In Essen werd tegen het plaatselijke RW Essen met 1-2 gewonnen.
 
Ook VFB Stuttgart wist zich te plaatsen voor de volgende ronde. Toch liep ook dat niet van een leien dakje. De amateurs van Babelsberg plooiden namelijk pas in het slot van de wedstrijd. Ook Hertha BSC had moeite. Het versloeg Stuttgarter Kickers met 0-2. Stuttgarter Kickers schakelde in de vorige ronde nog HSV uit, maar een tweede stunt op rij lukte dus niet.
 
Dat lukte ook niet voor Pirmasens. Die club schakelde Bremen uit, maar moest het nu afleggen tegen Unterhaching. Verder plaatsten ook Offenbach, Burgerhausen en Greuther Fürth zich nog.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties