Buitenlanders krijgen meer kaarten

Dirk Pieters
| 0 reacties
Buitenlanders krijgen meer kaarten
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Nadat er eerder op Voetbalkrant.com een artikel verscheen over buitenlanders die weinig meerwaarde hebben in de Jupiler League, stond er vandaag in Het Nieuwsblad dat buitenlanders veel meer kaarten pakken in de competitie. Vooral Charleroi-speler Mahamadou Kéré is koploper als het op kaarten aankomt.

De Afrikaan kreeg recent nog drie weken schorsing aan de broek na een incident met scheidsrechter Flament op Beveren. Het was zeker niet de eerste schorsing voor de verdediger. Hij pakte in de Belgische competitie maar liefst 46 gele kaarten en 10 rode kaarten in 206 matchen. Een enorm droevig record.

"Ik zal nooit zeggen dat scheidsrechters racistisch zijn, maar het is wel zo dat buitenlanders meer kaarten krijgen in de Belgische competitie. Een voorbeeld? Ik verwijs graag naar onze thuismatch tegen Anderlecht. Yves Vanderhaeghe kreeg voor het natrappen op mijn ploegmaat Habibou veel te weinig, terwijl dat hij zonder discussie rood had moeten krijgen. Vraag me niet naar het waarom, maar wij Afrikanen worden strenger beoordeeld", aldus Kéré. [TH]
        
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties