Germinal Beerschot het best tegen elf man

Dirk Pieters

Germinal Beerschot kwam zaterdagavond niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Zulte Waregem. De 'ratten' staan na deze puntendeling op een achtste plaats, maar de crisissfeer is nog niet echt weg. Volgende week neemt de ploeg van Marc Brys het op tegen Lierse. Voor Germinal Beerschot de wedstrijd om eens zwaar uit te halen, of toch niet? Een nederlaag kan opnieuw voor veel spanningen zorgen bij de Germinal Beerschot-aanhang.

Voor Germinal Beerschot is het te hopen dat Lierse niet met een man minder komt te staan, want de ratten slaagden er nog niet in om te winnen tegen een tegenstander waarbij er iemand uitgesloten werd. Voetbalkrant.com geeft jullie een overzicht:

Anderlecht - Germinal Beerschot: Vanden Borre krijgt zijn tweede gele kaart in de 44ste minuut, maar aan het begin van de tweede helft zorgt Hassan voor het enige doelpunt van de wedstrijd.

Germinal Beerschot - Westerlo: De thuisploeg speelt bijna 50 minuten tegen tien man na de uitsluiting van Wils, maar de sterke verdediging van Westerlo kan stand houden; 0-0.

Club Brugge - Germinal Beerschot: De bezoekers verliezen de wedstrijd in de 93ste minuut. Toch stond de ploeg van Marc Brys een hele helft tegen tien Bruggelingen te spelen na de uitsluiting van Salou.

Germinal Beerschot - Charleroi: Ook tegen acht spelers van Charleroi kan de thuisploeg de drie punten niet thuis houden. Het geeft een 1-0 voorsprong op het einde van wedstrijd nog uit handen; 1-1. Camus, Ciman en Bakari mochten vroegtijdig gaan douchen.

Germinal Beerschot - Zulte Waregem: Ook zaterdagavond kon de thuisploeg geen gebruik maken van de nummerieke meerderheid. Na de uitsluiting van D'Haemers twintig minuten voor tijd kon Germinal Beerschot nog wel dreigen, maar opnieuw kwam het niet meer tot scoren; 1-1. [TH]