Marc Brys: "Het is godgeklaagd"

Marc Brys: "Het is godgeklaagd"
Foto: © SC

Meer dan tevreden - opgetogen zelfs - over de prestatie van zijn elftal... maar o zo teleurgesteld met het 1-1-resultaat dat na 95 minuten eenrichtingsvoetbal op het scorebord stond. Zo presenteerde Marc Brys zich op de persconferentie na afloop van de thuiswedstrijd tegen Zulte Waregem, waarop zijn collega Francky Dury eerst de lof van Germinal Beerschot had gezongen én grif toegaf dat zijn team op het Kiel een punt had gestolen.

"Ik bedank Francky Dury voor de mooie woorden, maar ik had hier wel graag drie punten in m'n handen gehad, want die hadden we overduidelijk verdiend", aldus Brys. "Deze wedstrijd ging, na de vele commotie van de voorbije dagen en weken, zeer moeilijk worden. Zowel voor mij als voor mijn spelers. Dat wisten we. Er was maar één opdracht: met een zo groot mogelijk hart voetballen. En dat hebben we, op een halve minuut na, uitstekend gedaan. Maar uitgerekend die enkele momenten van onoplettendheid kostten ons twee punten."

"We hebben vandaag fris en strijdvaardig gevoetbald, een aantal mooie kansen afgedwongen, maar het was godgeklaagd dat die tweede goal er niet in wou. We konden de volle pot goed gebruiken, omdat je dan weet dat de rust weerkeert. Volgende week trekken we met dezelfde instelling en beleving naar Lierse. Ik moet mijn spelers dan ook één voor één feliciteren met hun sterke prestatie, én met hun reactie op de hoop shit die we de voorbije dagen allemaal over ons heen kregen. Voor de derde keer heeft mijn groep goed gereageerd op de druk van buitenaf", evalueerde Brys verder.

De Germinal Beerschot-trainer had/heeft het duidelijk (nog) lastig met het crisissfeertje dat de voorbije dagen op en rond het Kiel werd gecreëerd.

"Het lijkt wel of het op het Kiel altijd crisis is", zuchtte Brys. "Op tien dagen tijd is een positieve sfeer, na een geslaagde competitiestart, totaal omgeslagen naar een pijnlijk negativisme. Zoiets kan enorm snel verglijden. Hopelijk gaat het nu even snel de omgekeerde weg op: terug richting positivisme! iets wat na deze toch goede collectieve prestatie mogelijk moet zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties